Veres: adókedvezmény kisvállalkozóknak

Vágólapra másolva!
Kisvállalkozásokat érintő adókedvezményi javaslatról is döntés születik a parlament hétfői ülésén, amely szerint hat százalékponttal csökkenhet az érintettek befizetési kötelezettsége - erősítette meg Veres János pénzügyminiszter. A javaslat szerint 50 millió forint adóalapig az eddigi 16 százalékos mértékű általános társasági nyereségadóval szemben 10 százalékot kell majd fizetniük a kisvállalkozásoknak - mondta a tárca vezetője.
Vágólapra másolva!

A tervezetet a kormányzó pártok támogatják, így minden bizonnyal elfogadják az adótörvények hétfői, országgyűlési végszavazásán. A miniszter szerint nagyon fontosnak tartják a javaslatot, hiszen olyan vállalkozások előtt nyílik meg az adókedvezmény igénybevételének lehetősége, amelyeknek eddig nem volt módjuk fejlődésüket elősegítő közteher-mérséklésre.

Az adókedvezményt fejlesztésre, a beruházási hitelek törlesztésére és a többletfoglalkoztatás megteremtésére fordíthatják a vállalkozások - tudatta. "A többletpénzt, amely 50 millió forint adóalapnál évi 3 millió, a beruházásokhoz szükséges saját forrásuk növelésére is biztosíthatják" - mutatott rá.

Az adókedvezményt természetesen azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyeknek rendezett munkaügyi kapcsolataik vannak, azaz a szabályoknak megfelelő a foglalkoztatásuk. A kedvezmény igénybevételének feltételeként említette még, hogy az érintetteknek legalább egy alkalmazottal kell rendelkezniük.