Járatokat törölnek Ferihegyen

Vágólapra másolva!
A Lufthansa CityLine üzletágában csütörtök nulla órától péntek délig tartó sztrájk érinti Ferihegyet is. Csütörtökön a sztrájk miatt 7 induló és 7 érkező járatot törölnek, pénteken pedig várhatóan egyet-egyet - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki törlések: hamburgi, düsseldorfi és müncheni járatokat érint, a pénteki pedig csak a düsseldorfit - mondta Szollár Domokos. A sztrájk ideje alatt sem maradnak Ferihegyen az utasok. A Lufthansa minden érintett budapesti utast elszállít, ezért a repülőjeggyel rendelkezők feltétlenül hívják fel a légitársaság ügyfélszolgálatát az indulás előtt pár órával, hogy megtudják, mikor és hogyan tudnak elutazni Budapestről.

A Lufthansa Németországon belül a Deutsche Bahnnal együtt oldja meg az utasok szállítását. A Lufthansához tartozó CityLine légitársaság pilótái bérköveteléseik miatt kezdtek sztrájkot. A péntek délig tartó, 36 órás munkabeszüntetés ismét súlyos fennakadásokat okozhat a légitársaság útvonalain.

A Cockpit szakszervezet felhívása röviddel a munkabeszüntetés előtt látott napvilágot. A szervezet szóvivője közölte, hogy a munkabeszüntetés a CityLine járatai által használt valamennyi német repülőteret érinti, mindenekelőtt a frankfurtit, a münchenit, a kölnit, a düsseldorfit, s a berlini Tegel repülőteret.

A CityLine pilótáinak száma mintegy 700, s a légitársaság egy nap 400 járatot közlekedtet. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a mostani sztrájk hány járatot érint.