2011-re lehet kész a négyajtós Lamborghini

Vágólapra másolva!
A Párizsi Autószalonon bemutatott Estoque három éven belül készülhet el, és akár dízelmotorral, vagy hibridként is elérhető lehet.
Vágólapra másolva!

A brit Autocarnak nyilatkozva Maurizio Reggiani, a márka K+F főnöke árulta el, hogy az olasz cég tulajdonosa, a Volkswagen még nem bólintott rá a szériagyártásra. Ha ez megtörténik, akkor a fejlesztés 2009 elején kezdődhet meg, a gyártás pedig 2011 végén indulhatna be. Megjelenésekor a kocsi nagyjából 200 ezer dollárba kerülne, azaz nagyjából a Gallardo árszintjére lőtték be. Az Estoque szériaváltozatában valószínűleg összkerék-meghajtású hajtáslánc lesz a Gallardo közvetlen befecskendezéses, 5,2 literes V10-es benzinmotorjával, amelynek teljesítményét 500 lóerőre vennék vissza. Kissé áthangolják majd a kihegyezett erőforrást, hogy a csúcsnyomaték alacsonyabb fordulatszámon álljon rendelkezésre. Az Estoque végsebessége 300 kilométer/óra lesz az elektronikus leszabályozás miatt.

Reggiani kijelentette, hogy bár egyes, a padlólemezhez szükséges alkatrészeket a spórolás miatt a Gallardótól és VW-csoport márkáitól vesznek majd át, de a platform nem a következő Audi A8-ból érkezik, hanem egyedi darab lesz.

Az Estoque lehet az első Lamborghini, amely hétfokozatú, duplakuplungos váltót használhat, a jelenlegi sportkocsikban ugyanis csak a robotizált E-gear váltó és a manuális közül lehet választani. Emellett a négyajtós lehet az első az olasz cég autói közül, amely megjelenésekor többféle hajtáslánccal lesz elérhető, mivel az Estoque padlólemezét úgy fejlesztik, hogy akár egy V8-as ikerturbós benzines és egy hasonló dízelmotor is beépíthető legyen. Ráadásul a Lamborghininél azt is vizsgálják, érdemes lenne-e a modell hibrid-változatát is elkészíteni, ami még alacsonyabb széndioxid-kibocsátást tenne lehetővé.

Ezek mellett Reggiani azt is leszögezte, hogy a Gallardóból és a Murciélagóból biztos nem készítenek dízel vagy turbótöltős benzines változatot, mert az ellentétes lenne a márka szellemiségével.

Forrás: [origo]

Kattitnson a képre a galériához!