Hackerek álhíre keltette életre 2Pacot

Vágólapra másolva!
Egy hackercsapat álhírt publikált az amerikai közszolgálati televízió, a PBS honlapján, amely szerint Tupac Shakur, a tizenöt éve lelőtt rapper életben van.
Vágólapra másolva!

A feltörést a The Lulz Boat nevű hackercsapat vállalta magára, akik a PBS szervereire hatoltak be, és publikáltak egy álhírt azt követően, hogy a televízió egy dokumentumfilmet közölt Bradley Manning amerikai katonáról, akit azzal vádolnak, hogy a WikiLeaks számára titkos dokumentumokat szivárogtatott ki. Ez a műsor ellenérzést váltott ki a hackerekből, akik bevallásuk szerint bosszúból törtek borsot a csatorna orra alá.

A CNN amerikai hírcsatorna internetes portáljának értesülései szerint a hackerek egy olyan álhírt publikáltak a PBS honlapján, amely szerint a 2Pac művésznevet is használó Tupac Shakur jelenleg is életben van, és Új-Zélandon él. Az amerikai rappert még 1996-ban gyilkolták meg Las Vegasban. A tévécsatornánál rövid idő alatt észlelték az álhírt, amelyet eltávolítottak, és egy külön cikkben ismerték be a behatolás tényét, és cáfolták meg a hír valódiságát.