Beckham ott van a 35 fős brit olimpiai keretben

Vágólapra másolva!
Egybehangzó helyi sajtóértesülések szerint David Beckham is bekerült azon brit labdarúgók közé, akik közül 18 majd pályára léphet a londoni olimpián.
Vágólapra másolva!

Stuart Pearce, a házigazda ötkarikás válogatott szövetségi kapitánya pénteken küldi el a nemzetközi szövetségnek (FIFA) a bő, 35 fős listát, amelyet július 6-ig kell szűkítenie.

Beckham nem titkolja, hogy nagy álma teljesülne azzal, ha pályára léphetne az ötkarikás tornán szülőhazájában. Májusban Sebastian Coe szervezőbizottsági elnök és Anna hercegnő oldalán vitte Görögországból Angliába az olimpiai lángot, és ő gyújtotta meg az első fáklyát brit földön.

A Los Angeles Galaxy 37 esztendős sztárja egyike lehet azoknak a 23 éven felüli játékosoknak, akiket szerepeltetni lehet az ötkarikás játékokon.
A walesi Craig Bellamy korábban azt nyilatkozta a The Sunnak, noha titokban kellene tartania, de ő már tudja, hogy csapattag lesz.

Mellettük még a walesi Ryan Giggs, a skót Steven Fletcher, az északír Chris Brunt, illetve az angol Joe Cole, Rio Ferdinand és Frank Lampard reménykedhet még.

A brit válogatott július 26-án, Szenegál ellen kezdi meg olimpiai szereplését a manchesteri Old Traffordon, július 29-én az Egyesült Arab Emírségek következnek a Wembleyben, majd augusztus elsején a cardiffi Millennium-stadionban Uruguay lesz az ellenfél.