Tunéziába is repülhet a Wizz Air

Tunéziai körút, teve
Vágólapra másolva!
Járatot indíthat Tunéziába a Wizz Air - mondta Szijjártó Péter államtitkár a tuniszi tárgyalásai után. A társaság útvonal-bővítési lendülete töretlen.
Vágólapra másolva!

Ötpontos magyar-tunéziai gazdasági együttműködési programban állapodott meg keddi tuniszi tárgyalásai során Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. Ennek egyik pontja egy Magyarország és Tunézia közötti közvetlen repülőjárat elindításának lehetősége, a Wizz Air ugyanis három tunéziai desztinációt is vizsgál.

A Wizz Air legutóbb a múlt héten jelentett be járatindítást, ennek értelmében augusztustól Isztambulba is repül a társaság. Abrán György, a diszkont légitársaság kereskedelmi igazgatója akkor azt hangsúlyozta, hogy az isztambuli járat a keleti útvonalhálózatuk bővítésének fontos állomása a korábban bevezetett tel-avivi, kijevi, bakui és dubai útvonalak után. Azt is elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak az orosz partnerrel a Wizz Air kijelölésének elfogadásáról a Budapest-Moszkva útvonalra, de még nem kaptak választ.

Ahogy arról korábbi cikkünk beszámolt, elképzelhető, hogy a Wizz Air hamarosan távolabbi üdülő desztinációk felé fog nyitni.