Vágólapra másolva!
Hidegfront érte el a Kárpát-medencét, ám ettől még folytatódik a napos idő. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz levegő áramlik, kissé melegebb van az ilyenkor megszokotthoz képest.
Vágólapra másolva!

Hétfőn fokozatosan feloszlanak a pára- és ködfoltok. Napközben általában napos idő várható, kevés felhő lesz az égen, esőre, havas esőre vagy hóra nem kell számítani. Csupán nyugaton lehet több a felhő, ám csapadék ott sem valószínű.

A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet, másutt gyengébb lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet 4 és 9 Celsius-fok között alakul, késő estére +2, -3 fok közé hűl le a levegő.

Fronthatás nem terheli az időjárás-érzékenyek szervezetét, és az ország nagyobb részére jellemző napos idő használ a kedélyállapotnak.

Az alsóbb légrétegek viszont nyirkosabbak, mert alig keveredik át a levegő, ez pedig kedvezőbb körülményeket teremt a kórokozók szaporodásához, tehát a fertőző betegségek is könnyebben terjednek a ködös időszakokban. Az asztmásoknak javasolt a gyakori inhalálás; továbbá érdemes minél több meleg folyadékot fogyasztani.

Hány fok lesz ma és holnap?http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html