Otthonról intézhető állampapír-vásárlást nyújt a GRÁNIT Bank

Június 3-tól jegyezhető a Magyar Állampapír Plusz
Vágólapra másolva!
A GRÁNIT Bank új fejlesztésének köszönhetően díjmentesen lehet lakossági állampapírt vásárolni pár perc alatt bárhonnan, így otthonról is. Ehhez mindössze egy Android rendszerű okostelefon, vagy webkamerás számítógép szükséges.
Vágólapra másolva!

2019. június 19-e óta a Magyar Állampapír Pluszt (MÁP+), a továbbra is rendkívül népszerű Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) új sorozatait, valamint az Egyéves Magyar Állampapírt a GRÁNIT VideóBankon keresztül is meg lehet vásárolni.

Az állampapír jegyzése az értékpapírszámla nyitással egybekötve lebonyolítható Android rendszerű okostelefonnal vagy bármilyen webkamerás számítógéppel, laptoppal, akár otthonról is, anélkül, hogy be kellene menni a bankba.

Az állampapír letéti őrzése díjmentes, illetve az értékpapírszámla vezetésért sem kell díjat fizetniük az ügyfeleknek a banknál 2019. június 11-e óta.

Több állampapír, köztük az új Magyar Állampapír Plusz is otthonról jegyezhető a GRÁNIT Banknál Forrás: Equilor

„Az elmúlt időszakban több ezren nyitottak lakossági folyószámlát a GRÁNIT VideóBankon, és rendkívül megnőtt az ügyintézésnek ezt a kényelmes, de egyúttal személyes módját választók száma. Ezért döntöttünk úgy, hogy a csatorna szolgáltatásait kibővítjük az állampapír vásárlással, amelyhez VideóBankon keresztül megnyitható azonnal az értékapírszámla is. Arra számítunk, hogy ezt az innovatív megoldást ugyanúgy hamar megszeretik majd ügyfeleink" – mondta Bede Zoltán, a GRÁNIT Bank Treasury üzletágának vezetője.

Kiemelte, hogy a kedvező feltételű állampapírok elsősorban a hosszú távú megtakarításokat ösztönzik, ugyanakkor az ügyfelek szeretik a megtakarításaikat diverzifikálni, azaz megosztani különböző kockázatú befektetések között.

Ezért a GRÁNIT Bank a rövid távú megtakarítások ösztönzése érdekében, a banknál lekötött betétek növekményét 0,5 százalékos bónusz kamattal is honorálja.

Az állampapírok Videóbankon keresztüli vételéhez csak a személyes igazoló okmányaikat, illetve az adókártyát kell előkészíteniük az ügyfeleknek, és a videóbankos beszélgetés befejezéseként az elkészült szerződéseket azonnal megkapják elektronikus formátumban.

Az értékpapírszámla nyitásával összekapcsolt állampapír vásárláshoz az Android okoseszközökre már telepített VideóBank applikációt frissíteni kell, aki pedig most szeretné kipróbálni, az a Google Playből már letöltheti az alkalmazás új verzióját.