Vágólapra másolva!
A Dellen kívül semelyik gyártó sem büszkélkedhet.
Vágólapra másolva!

Az ág is húzza a számítógépipart, a Canalys piackutató cég legújabb adatai szerint az idei első negyedév szinte az összes gyártó számára kisebb-nagyobb katasztrófát hozott. A tavalyi első negyedévhez képest csak a Dellnek sikerült 1,1%-kal növelnie az eladásait, az összes többi nagyobb gyártó forgalma mérséklődött.

A kép csak illusztráció Forrás: Tranmautritam / Pexels

A legnagyobb veszteséget az Apple szenvedte el, éves összehasonlításban 21 százalékkal kevesebb Mac fogyott, 4,07 millió helyett csak 3,13 millió számítógépet sikerült eladnia.

Mellette a HP és az Acer is jóval tíz százalék feletti forgalomcsökkenést könyvelhetett el.

Az idei első negyedévben összesen 8 százalékkal esett a világszerte értékesített számítógépek száma, 58,3 millió helyett csak 53,7 millió darabot sikerült eladni.

Éves összehasonlításban 8 százalékkal csökkentek a számítógépek eladásai Forrás: Canalys

A Canalys szerint ez még csak a kezdet, valójában az első negyedév végén a koronavírus-járvány miatt jelentős számítógépvásárlási láz indult. Az otthoni felhasználók és a vállalkozások is rengeteg eszközt vettek az interneten keresztüli tanulás és munkavégzés miatt,

ami javított a számokon.

Viszont a cég szerint mostanra véget ért a különleges vásárlási láz, plusz a járvány gazdasági hatásai is elkezdtek lecsapódni a potenciális vevőknél, ami semmi jóval sem kecsegtet a következő időszakra nézve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!