Eladják a Rubik-kockákat gyártó céget

Bűvös-kocka, kocka, Rubik-kocka, Rubik Ernő
Bangalor, 2019. május 6. Rubik-kockák megfelelően forgatott oldalaiból raknak ki tigrisfejet ábrázoló mozaikot az indiai Bangalorban 2019. május 5-én. A 228 x 171 centiméteres tigrisportrét 1200 Rubik-kockából alkották meg, hogy felhívják a figyelmet a nagyragadozó faj veszélyeztetett voltára. Az esemény egyben kísérlet is volt a legtöbb Rubik-kockából kirakott mozaik világcsúcsának megdöntésére. MTI/EPA/Dzsagadis Nv
Vágólapra másolva!
A Spin Master kanadai játékgyártó vállalat 50 millió dollárért, azaz több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget.
Vágólapra másolva!

A várhatóan január 4-én lezáruló tranzakció keretében

a Spin Master 50 millió dollárért átveszi a gyártási jogokat tulajdonló, londoni székelyű Rubik's Brand Ltd.-t.

Rubik Ernő még 1974-ben fejlesztette ki bűvös kockáját, amelynek kirakása komoly logikai feladatot jelent. Majd 1980-tól a játék az egész világot meghódította és a Rubik's Brand világszerte csaknem 350 milliót adott el belőle.

Rubik-kockát raknak ki egy versenyen az indiai Bangalorban 2019. májusában Forrás: MTI/EPA/Dzsagadis Nv

A Spin Master – amelynek tavalyi árbevétele 1,58 milliárd dollár volt - olyan játékmárkákat birtokol, mint a Paw Patrol, Hatchimals és a Gund - írja a Huffington Post.

– emelte ki a társaság közleményében a Spin Master alelnöke, Elizabeth LoVecchio.

Idén is növekedésben a játékok piaca, az ünnepi szezon még többet lendíthet rajta

Bár az idei évi karácsonyi szezon elég sajátos lesz világszerte, a játékgyártók és -kereskedők mégsem csüggednek: nagy bevételeket várnak az év utolsó hónapjaiban. A világjárvány összességében kedvezett a játékeladásoknak, adja hírül a BBC. A lezárások és karantén miatt a szülők több játékot vásároltak, hogy megpróbálják lekötni az otthon ragadt gyermekeiket.

Rubik Ernő 2018-ban megjelent könyvében azt írta, hogy találmányának sikere minden várakozását messze felülmúlta.

- tette hozzá.