Orbán Viktor beszámol az uniós csúcs eredményéről - élőben az Országgyűlés üléséről

Események

GULYÁS Gergely; ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. október 19. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az azonnali kérdések órájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. A kormányfő mellett jobbról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt számol be az Országgyűlésben az uniós csúcs eredményéről. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
12:54
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor napirend előtt

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt számol be az Országgyűlésben az uniós csúcs eredményéről.

12:55
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Ez történelmi siker: Magyarország óriási győzelmet aratott az uniós vitában

Magyarország és Lengyelország történelmi győzelmet aratott a csütörtök esti uniós csúcson, hiszen keresztül tudta vinni akaratát az uniós költségvetés tárgyalása során. Az elfogadott megállapodás értelmében az uniós források lehívását nem kötik homályos politikai és ideológiai feltételekhez, így a bevándorlást és a genderőrületet ellenző országokat nem lehet majd pénzzel zsarolni. Óriási sikert ért el tehát Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, aki megvédte Magyarország érdekeit. A tárgyalások után azt mondta, győzött a józan ész, mert végül is Európa egységét ezzel a döntéssel sikerült megőrizni.

12:55
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor válasza Soros György írására: Európa nem hódolt be

Az Európai Unió megőrizte egységét és győzött, Soros György pedig vesztett, és itt lenne az ideje, hogy az európaiak végre hazaküldjék őt Amerikába - írta Orbán Viktor miniszterelnök Európa nem hódolt be című, Soros György írására adott válaszában.

14:15
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Európa nehéz helyzetben van

Orbán Viktor felszólalása elején közölte, hogy egy 6 hónapos tárgyalássorozat ért véget. Európa nehéz helyzetben van - tette hozzá. Fél évvel ezelőtt Németország vette át az elnökséget. 

14:18
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Minden euróért előbb, vagy utóbb meg kell dolgozni

Orbán Viktor elmondta, hogy a német elnökség célja a kontinens modernizálása volt, és a helyreállítási alap révén kezelni lehet a gondokat. Szólt arról is, hogy több európai ország nagyon súlyos gazdasági helyzetben van, az államadóság szintje több helyen 100 százalék felett van. A német javaslat a Next Generation alap volt. Ez egy adósság, és ettől a magyarok nem voltak boldogok - tette hozzá. Minden euróért előbb, vagy utóbb meg kell dolgozni. A szolidaritás miatt elfogadtuk ezt a válságkezelési koncepciót. 

14:21
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Győzött a józan ész, megvédtük a magyar szuverenitást és a magyarok pénzét

Orbán Viktor elmondta, hogy az Országgyűlés által elfogadott határozat alapján fogadták el a megállapodást júliusban. Július és november között a németek az EP-vel arra jutottak, hogy ideológiai és politikai feltételekhez kötik a pénzügyi segélyt - mondta a kormányfő. Nagyon durva hangnemben támadták ezekben a hónapokban Magyarországot és Lengyelországot. Felidézte, hogy egyes német tisztségviselők az ország kiéheztetéséről beszéltek. Később bejelentettük, hogy vétózni fogunk a lengyelekkel együtt - idézte fel a kormányfő. Végül a múlt héten győzött a józan ész, megvédtük a magyar szuverenitást és a magyarok pénzét. Ezért Lengyelországnak köszönetet kell mondani - hangsúlyozta Orbán Viktor. 

14:22
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az EU csak nemzetek közösségeként tud működni

Ezzel a döntéssel sikerült Európa egységét megőrizni - mondta a kormányfő. Elhárult az a veszély, hogy bevándorlókat Magyarországra lehessen erőltetni. Az elért eredmények magasabb horizontja, hogy megmaradt Európa egysége, nyilvánvalóvá vált, hogy az EU csak nemzetek közösségeként tud működni - mondta a kormányfő. 

14:25
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

"Minden erővel ellenezzük a migrációs és a gender-terveket"

Orbán Viktor közölte, hogy a küzdelem arról is szólt, hogy Soros György befolyása milyen mértékben fog érvényesülni Európában. Végül kimondták, hogy az EU megőrizte egységét, és a megállapodás egyértelművé teszi, hogy Európa a nemzetek és államok szövetsége. Még vannak küzdelmek: a bizottság szerint folytatni kell a migránsok behozatalát, és lakást kell nekik adni. 34 millió migránsnak akarnak szavazati jogot, valamint az asztalra került egy gender-akcióterv. Minden erővel ellenezzük a migrációs és a gender-terveket - mondta a kormányfő.  

14:26
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az első adag oltóanyagra december utolsó napjaiban számíthatunk

A koronavírus nem enged a szorításból - mondta a kormányfő. Az európai kormányok szinte mindenhol szigorítanak - tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy kétfrontos küzdelmet folytat az ország: a kórházakban és az iskolákban. Nehéz hetek várnak még ránk, de elérhető közelségben van a vakcina - tette hozzá. Az első adag oltóanyagra december utolsó napjaiban számíthatunk - mondta a kormányfő. 

14:28
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Nagy a küzdelem a gyógyszergyártók között

Orbán Viktor közölte, hogy kész az oltási terv, és lehet jelentkezni a vakcinára. Keleten és nyugaton is tárgyalunk a vakcináért, nagy küzdelem zajlik a gyógyszergyártók között - tette hozzá. Minden komolyan vehető céggel leszerződtünk, és mindent megteszünk azért, hogy minél hamarabb legyen vakcina, mert minden élet számít - mondta a kormányfő. 

14:35
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Tóth Bertalan nem a központi témáról beszélt

Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan a reakciójában csupán egy mondatban tért ki az uniós csúcsra, teljesen más témákkal foglalkozott. 

14:41
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Az ellenzék ismételten nem a lényegről beszélt

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője folytatta az MSZP elnökének felszólalását, és szinte csak belpolitikai témákról beszélt, az uniós csúcsot nem igazán érintette. 

14:45
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Az LMP is más témákkal jött elő

Keresztes László Lórántnak, az LMP frakcióvezetőjének sem sikerült az uniós csúcsról beszélnie. 

14:50
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Annyira magyarázott Gyurcsány, hogy saját mikrofonját is leverte

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a nagy magyarázás közben a saját mikrofonját is többször leverte. 

14:56
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Simicskó: Nem engedni semmilyen zsarolásnak

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a miniszterelnök szavaira úgy reagált, hogy a magyar álláspont egyértelmű, nem engedni semmilyen zsarolásnak. 

14:58
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

KDNP: Megerősödött a magyar kormányfő

Simicskó István elmondta, hogy sikerült megvédeni a Magyarországnak járó forrásokat. A KDNP képviselője szerint megerősödött a magyar kormányfő, és mindez az európai országok sikere is.  

15:03
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Nincs még egy olyan ország Európában, ahol ilyen ellenzéke lenne egy kormánynak

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta a kormányfő szavaira, hogy nincs még egy olyan ország Európában, ahol ilyen ellenzéke lenne egy kormánynak. Önök annak szurkolnak, hogy minél károsabb legyen a világjárvány Magyarország számára. Ilyen emberek nincsenek tényleg - tette hozzá.  Önök szégyenkezni is külföldre járnak, pedig itthon is megtehetnék, pedig lehetne szégyenkezni a kokainozós képviselőtársuk miatt, a cigicsempész társuk miatt, vagy éppen a zsidózó Baranyi Krisztina miatt is. Az elmúlt fél évben még a saját mércéjük szerint is sokszor fordultak szembe a nemzettel - mondta Kocsis. Ha mi buktunk meg, akkor miért idegesek? - tette fel a kérdést a frakcióvezető. 

15:05
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

"Mi vagyunk az egyetlen politikai közösség, akiket külföldről semmilyen nyomás alá nem lehet helyezni"

Kocsis Máté közölte, hogy a miniszterelnök fenyegetésén kívül jó lenne, ha az ellenzék szégyenkezne amiatt, hogy a momentumosok fideszesek felakasztásával fenyegetőztek. Mi vagyunk az egyetlen politikai közösség, akiket külföldről semmilyen nyomás alá nem lehet helyezni - tette hozzá.  

15:11
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A jövőben egy Európai Egyesült Államok létrehozása az ezeréves hazánk feladását jelentheti

Orbán Viktor az ellenzéki frakcióvezetőknek azt válaszolta, hogy Soros György megszólalt, és a gazdi csalódott. A kormányfő elmondta, hogy valóban téma volt a kormányfők között, hogy eljött-e a pillanat ahhoz, hogy az unió eljusson a hamiltoni pillanatig. Mindez azt jelenti, hogy teljesen egységesedik az unió. A kormányfők megállapodtak abban, hogy csak időleges helyzet a mostani hitelfelvétel, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lesz-e megint ilyen. Orbán Viktor szerint létező veszély, hogy a jövőben egy Európai Egyesült Államok létrehozása az ezeréves hazánk feladását jelentheti. Az ellenzék fel akarja adni az ezeréves magyar államot, a teljes ellenzék egy olyan listára akar menni, amelynek a középpontjában nem a magyar nemzeti függetlenség megőrzése áll - tette hozzá. 

15:15
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Több mint 1000 milliárd ment el eddig a járvány elleni védekezésre

Orbán Viktor szerint nem egy magyar népcsoport akar lenni az unióban Magyarország, és ők ezt képviselik, szemben az ellenzékkel. A vita komoly, és érdemes ezt folytatni. A kormányfő szerint nemcsak a jó ízlést sérti, ha azt nézik, hányan halnak meg, hanem az orvosokat is, akik mindent megtesznek, hogy megmentsék az embereket. A vírus nem én vagyok - mondta a kormányfő. A beteg embereket azzal segíthetnék, ha szurkolnak azért, hogy megmentsék az embereket. Egy világjárvány van, és a fő kérdés, hogy ki melyik oldalra áll. 

A járvány kitörése óta az ország 1014 milliárdot költött a védelemre, míg a munkahelyvédelemre több mint 2000 milliárdot. 

15:17
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenki dolgozhat, aki elveszítette a munkáját

A kormányfő közölte, hogy több mint 4,4 millió ember dolgozik jelenleg, és hamarosan elindulnak azok a programok, amelynek révén azok is dolgozhatnak majd, akik elvesztették a mögöttünk hagyott hónapokban a munkájukat. Orbán Viktor elmondta, hogy minden országot megillet a vétó joga, ez az alapszerződésben lefektetett jog. 

15:20
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Miért akarják feltalálni újra a hidegháborút?

Orbán Viktor elmondta, hogy 2010-ben az Eurostat szerint 200 ezer forint volt az átlagbér, míg most 383 ezer forint. Miért kéne fellépni Kínával szemben? - tette fel a kérdést Orbán Viktor. Miért kéne fellépni Németország legnagyobb külkereskedelmi partnerével szemben? Miért akarják feltalálni újra a hidegháborút? Miért lenne ez jó nekünk, magyaroknak? - kérdezte a kormányfő. Külpolitikában teljesen téves az ideológiai megkötöttség - mondta a kormányfő. Sem nem magyar, sem nem európai érdek, hogy szembeszálljunk Kínával. 

15:21
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez egy fontos szimbólum

Orbán Viktor elmondta, hogy januártól visszaépítik a 13. havi nyugdíjat. Ez egyben egy szimbólum, hogy a polgári kormány visszaadja azt, amit a szocialisták elvettek - zárta szavait Orbán Viktor. 

15:22
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán Viktor felszólalása, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért Orbán Viktor napirend előtti felszólalása és a rá adott válaszok. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.