Moszkvai rendőrség: gratulálunk, 14 éves lettél! Most már börtönbe kerülhetsz

TOPSHOTS Horizontal DEMONSTRATOR SOLIDARITY RALLY OPPOSITION DEMONSTRATION POLITICAL SUPPORTER LOYAL SUPPORTER UNREST ANTI-RIOT POLICE CONFRONTATION
Protesters clash with riot police during a rally in support of jailed opposition leader Alexei Navalny in downtown Moscow on January 23, 2021. - Navalny, 44, was detained last Sunday upon returning to Moscow after five months in Germany recovering from a near-fatal poisoning with a nerve agent and later jailed for 30 days while awaiting trial for violating a suspended sentence he was handed in 2014. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi videót osztott meg a moszkvai nyomozóiroda közösségi oldalán. A hatóságok mindent bevetettek annak érdekében, hogy emlékezetes születésnapi üzenetet közvetítettek azon fiatalok számára, akik nemrég töltötték be 14. életévüket, azonban a projekt annyira félresiklott, hogy azóta már el is távolították a videót.
Vágólapra másolva!

"Gratulálok, 14 éves lettél" - kezdődik a moszkvai rendőrség által a fiatalok számára készített születésnapi köszöntő, amelynek az elején egy hölgy beszél arról, hogy a születésnaposok ugyan még a szüleik felügyelete alá tartoznak, azonban már büntethető életkorba léptek,

így ügyelniük kell arra, hogy miként élik mindennapjaikat.

A tinédzserek számára készített videóüzenetbern próbáltak minden eszközt megragadni a fiatalok érdeklődésének megragadására, ezért a rendőrök és nyomozók mellé különböző hangulatjeleket is raktak, az üzenetek könnyebb illusztrálása végett.

A videóban többek között elmondják, hogy terrorizmus, nemi erőszak és a túszejtés is súlyosan büntethető, de szintén börtönbe lehet kerülni rablás és gyilkosság miatt is. A videó azonban nem volt kint sok ideig, hiszen a fiatalok inkább kigúnyolták azt, mintsem komolyan vették, így hamarosan el is távolították az oldalukról, azonban addigra már sokan levetették.