Hivatalosan is visszatért a kagylómobilok kora

samsung galaxy z flip
Samsung Galaxy Z Flip
Vágólapra másolva!
Jól elnáspángolja tabletszerű társát a kasszáknál a Galaxy Z Flip.
Vágólapra másolva!

Nagyjából három hét múlva bemutatkoznak a Samsung idei kettéhajtható kijelzős okostelefonjai, a Galaxy Z Fold 4 és a Galaxy Z Flip 4 várhatóan csak kisebb előrelépések lesznek a termékcsaládok történetében. A bejelentésük bejelentését követően a Samsung sajtósai most tovább ütik a vasat, új információkat osztottak meg a fiatal szériák kapcsán.

Samsung Galaxy Z Flip Forrás: Samsung

A vállalat szerint az áttörést jelentett 2021-es évben közel 10 millió kettéhajtható kijelzős okostelefont értékesített világszerte, ezzel megtriplázva a 2020-as eladásokat. Kontextusként a tabletszerű Galaxy Z Fold első generációs változata 2019 szeptemberében került piacra, míg a kagylómobilos Galaxy Z Flip 2020 februárjában vált elérhetővé, így a mai napig mindkettő újdonságnak titulálható.

Ami ennél is érdekesebb, hogy a tavaly eladott közel tízmillió készülék 70 százaléka Galaxy Z Flip modell volt, a kagylómobilos formaterv messze jobban felkeltette a vevők érdeklődését, mint a táblagépes. Ehhez kapcsolódóan tavaly decemberben a gyártó elárulta, hogy a Flip többeket volt képes meggyőzni a Samsung márkájú mobilra való átváltásra, mint a csúcskategóriás modelljei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!