Halálos árvíz pusztít Kanadában, több ember eltűnt

New York, áradás
Több utat is elöntött a víz New York államban
Vágólapra másolva!
Folytatódik az ítéletidő Észak-Amerikában. Kanada Új-Skócia nevű tartományában négy ember eltűnt a heves esőzések és áradások közepette. Egyes területeken 24 óra alatt három hónapnyi csapadék is leesett.
Vágólapra másolva!

Kanadában négy embert, köztük két gyermeket eltűntnek nyilvánítottak az özönvízszerű esőzések okozta áradásokban Új-Skóciában - közölte a kanadai rendőrség. A hatóságok szerint az elmúlt 50 év legsúlyosabb esőzései az atlanti régiót sújtó áradások miatt több ezer otthon maradt áram nélkül.

képünk illusztráció Forrás: AFP

Egyes területeken mindössze 24 óra alatt három hónapnyi eső esett. A lakosokat felszólították, hogy a veszélyes körülmények miatt ne vegyenek részt az eltűntek keresésében - derül ki a BBC cikkéből.

A két eltűnt gyermek egy autóban volt, amelyet elöntött az árvíz - jelentette a rendőrség. Az autóban lévő három másik személynek sikerült elmenekülnie. Az utakat elmosta a víz, a hidak pedig meggyengültek Új-Skóciában, ahol egyes területeken szükségállapotot hirdettek.

Az ítéletidőben több mint 80 000 ember maradt áram nélkül. Becslések szerint napokig is eltarthat, amíg a víz visszahúzódik.

Ebben a hónapban az Egyesült Államokban is szélsőséges áradások voltak.