384 ezer autót hív vissza a Volkswagen Kínában

dsg váltó
Vágólapra másolva!
A DSG-váltó hibájára a kínai központi televízió riportjában mutattak rá, az érintett autók között a Golf, a Bora, a Passat, a Skoda Octavia és az Audi A3 is szerepel. 
Vágólapra másolva!

A német vállalat több mint 384 ezer, 2008 decembere és 2013 márciusa között gyártott gépjárművet hív vissza a duplakuplungos, automatizált DSG sebességváltó hibája miatt. A vásárlók állítólag az erőfolyam megszakadását és hirtelen visszatértét, valamint erős vibrációt éreztek, amikor kettesbe kapcsolt a váltó, több baleset is történt ezek miatt. Az érintettek közt szinte az összes népszerű típus, így a Golf, a Bora, a Scirocco, a Sagitar, a Passat, a Skoda Octavia az Audi A3 is szerepel. A vállalat úgy fogalmazott, az alkatrészt térítésmentesen kicseréli, s az irányító szoftvert is a legfrissebb verzióra cseréli, hogy a biztonsági kockázatokat minimálisra csökkentse.

A BorgWarner beszállító által gyártott sebességváltók hibájára a kínai központi televízió, a CCTV mutatott rá fogyasztói jogokkal kapcsolatos éves műsorában, amelyet minden év március 15-én százmilliók követnek figyelemmel. A televízió úgy fogalmazott: a hiba a korábbiakban már gyorsulási problémákhoz és meghatározatlan számú balesethez vezetett.

Elemzők szerint a műsor és a nagyarányú visszahívás rövid távon minden bizonnyal negatív hatással lesz majd a német autógyártó kínai eladásaira. A Volkswagen számára a kínai piac kiemelt fontosságú, tavaly 2,81 millió autót értékesített ott, 25 százalékkal többet, mint 2011-ben. Múlt héten a cég azt jelentette be: öt éven belül meg kívánja duplázni termelői kapacitását a kelet-ázsiai országban.