Nolte már csak a vásznon drogozhat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Nick Nolte a The Good Thief című filmjének apropóján adott interjúja kapcsán az újságírók kérdésére ismét kénytelen volt megerősíteni: tavaly ősszel történt letartóztatása óta éberen ügyel józanságára, még ha ez gyakran komoly megpróbáltatást jelent is a számára.

Noltet tavaly szeptemberben tartóztatták le a rendőrők, amikor Mercedesével hazafelé tartva összevissza cikázott az úttesten. Az ilyenkor szokásos vérvizsgálat a kábítószernek minősülő GHB antidepresszáns jelenlétét mutatta ki a szervezetében. A kisebb összegű pénzbírságon túl Nolte három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Azóta rendszeres megfigyelés alatt áll, hogy a hatóságok bizonyosak lehessenek afelől: a színésznek valóban sikerült végleg megszabadulnia káros szenvedélyeitől.

Nick Nolte honlapjahttp://movies.yahoo.com/shop?d=hc&id=1800011534&cf=gen&intl=usThe Good Thiefhttp://www.rottentomatoes.com/m/TheGoodThief-10001810/reviews.php

"Igen, mindig is akadtak bizonyos nehézségeim a kábítószerrel és az alkohollal - és ezt sohasem tagadtam. Tisztában vagyok vele, tudom, hogy minden pillanatban oda kell figyelnem rá és folyamatosan kezelnem kell a problémát. Most az a legfontosabb, nehogy megint visszaessek" - nyilatkozta a 62 éves színész, aki a The Good Thief-ben egy kábítószerfüggő szélhámost alakít, aki épp egy jelentősebb rablásra készül.

A Neil Jordan (Síró játék) által írt és rendezett film egy 1955-ös francia klasszikus, a Bob, le flambeur angol verziója. A filmet 2002. szeptember 6-án mutatták be először a torontói nemzetközi filmfesztiválon.