Burokban tartják Törőcsik Marit

Események

MENA refugee Horizontal
Special envoy of the UN High Commissioner for Refugees, US actress Angelina Jolie walks under the rain as she arrives for a press conference at a Syrian refugee camp near the city of Zahle in Lebanon's Bekaa Valley on March 15, 2016. / AFP / PATRICK BAZ
Vágólapra másolva!
2016. március 16-a van, szerda, Henrietta neve napja. A mai napon ünnepli születésnapját Bernardo Bertolucci és Isabelle Huppert is. Ma végre kisüthet a nap a sok eső után, bár délután sem várható több 11 foknál. Magyar rendőröket vezényeltek a görög–macedón határra, Szijjártó Péter a balti államokkal barátkozik, Lagzi Lajcsi viszont mégis visszatér Mexikóból. Angelina Jolie Szíriába látogatott, Vilmos herceget pedig oroszlánok miatt támadják. Ez történt a világban és Magyarországon éjjel és szerda reggel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül46 bejegyzés
07:48
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Ez a nap más, mint a többi

2016. március 16-a van, szerda, a Henrietták ünneplik ma a névnapjukat. 1946-ban ezen a napon született Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, 1964-ben pedig Faragó András operettszínész. (Érdekesség, hogy egy másik Faragó András, az Operaház 1993-ban elhunyt örökös tagja is március 16-án született.) Isabelle Huppert, A zongoratanárnő főszereplője ma 63 éves, az Oscar-díjas rendező, Bernardo Bertolucci pedig ma ünnepli 76. születésnapját.

07:49
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Ma végre kisüthet a nap

Ezt most még nehéz elhinni, de szerdán már a reggeli óráktól kezdve határozottan csökken a felhőzet, és egyre többfelé süt ki a nap. Eleinte még előfordul zápor, esetleg hózápor. A keletire forduló szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel 0 fok körül, délután 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

07:50
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Miklós Edit ma történelmet írhat

Ma rendezik az alpesisí-világkupa döntőjét St. Moritzban: a férfilesiklás 10 órakor, a női lesiklás 11:30-kor kezdődik. Sankt Moritz nem véletlenül Miklós Edit kedvenc pályája: 2015. január 24-én itt szerezte meg Magyarország első Világkupa-dobogós helyét. Bár az első hely sorsa már eldőlt (Lindsey Vonn megvédte a címét), a dobogós helyekért nagy küzdelem várható. Miklós Edit is esélyes, sőt, akár bekerülhet a világ 10 legjobb lesiklója közé is.

Miklós Edit március 6-án Forrás: AFP/Christof Stache
07:51
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Egyre több az önjelölt MSZP-elnök

Szanyi Tibor mellett Molnár Gyula is ringbe szállhat az MSZP elnökségi posztjáért – írja a Magyar Idők. A lap információi szerint lehetséges, hogy Molnár csak azért lép színre, mert majd úgyis visszalép a jelenlegi pártelnök, Tóbiás József javára.

Molnár Gyula és Lakos Imre volt SZDSZ-es alpolgármester Forrás: MTI/Mohai Balázs
07:53
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Helyszínelnek a Margit hídon

Baleset történt a Margit hídon Pest felé, a helyszínelés miatt egy sáv járható. Akadozik az előrejutás a Hűvösvölgyi úton befelé a Szilágyi Erzsébet fasor előtt, a 11-es főúton befelé a Pünkösdfürdő utca előtt, illetve az M3-as bevezető szakaszán a Szerencs utcáig. Telítettek a sávok az M1/M7 közös bevezető szakaszán a Sasadi útig, a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé a közös csomópont előtt, valamint a Hungária körgyűrűn mindkét irányban – írja a BKK Info.

08:01
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Magyar rendőröket vezényelnek a macedón határhoz

Ma reggel indul a macedón–görög határszakaszra szolgálatteljesítésre kiutazó magyar rendőrkontingens. A rendőröket reggel nyolckor Papp Károly országos rendőrfőkapitány indítja útnak. Ahogy arról beszámoltunk, kedden elkezdték visszaküldeni Görögországba azokat a menekülteket, akik hétfőn, elhagyva a görög–macedón határon fekvő idomeni sátortábort, bejutottak Macedóniába. A Macedón elnök szóvivője nagyméretű illegális határátkelésre tett kísérletnek nevezte a migránsok akcióját. 

08:05
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Újra járható a Margit híd

Befejezték a helyszínelést a Margit hídon, újra járható minden sáv – közölte a BKK. Viszont időközben egybefüggő a kocsisor a budai alsó rakparton a Petőfi hídtól északi irányban. Ráadásul mától péntekig a Budaörsi úton a Balatoni út és a Nagyszőlős utcai felüljáró között aszfaltoznak, ezért napközben (10 órától másnap reggel 6 óráig) a befelé vezető oldalon csak két sáv lesz járható.

08:09
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Ma van a magyar zászló és címer napja

Talán kevesen tudják, de az Országgyűlés Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és Németh Szilárd frakcióvezető-helyettes előterjesztésére 2014. december 16-án a magyar zászló és címer napjává nyilvánította március 16-át. Az indoklás szerint „a magyar nemzet összetartozását, a magyar nemzeti függetlenséget kifejező piros-fehér-zöld zászló, valamint az alaptörvényben meghatározott címer a nemzeti kulturális örökség része, tiszteletük az intézmények, a szervezetek és a magyar nemzet polgárainak közös felelőssége”.

Ünnepnap a mai Fotó: Bielik István - Origo
08:14
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Mínuszok keleten

Negatív tartományban járt az ázsiai tőzsdék többsége közép-európai idő szerint 7 óra környékén: a tokiói Nikkei 0,62, a hongkongi Hang Seng 0,1 százalékos csökkenést mutatott az előző napi záráshoz képest. A kínai gyűjtőmutató a Sanghai Composite ugyanakkor közel fél százalékkal emelkedett.

08:18
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Miért halt meg a kórházba szállított beteg?

Ahogy arról az Origo is beszámolt a Népszabadság nyomán, több mint négy óra elteltével került csak a műtőbe egy életveszélyes állapotban lévő beteg Budapesten, mert a mentők nem találtak neki ügyeletes kórházat. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója szerint azonban a nő a segélyhívás után egy órával már megérkezett az őt átvevő kórházba. A Népszabadság mai számában állítja: az OMSZ elhallgatja, hogy a beteget csak két órával később tudták átvenni a kórházban.

A Népszabadság március 16-i száma Forrás: Origo
08:22
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Barátkozunk a balti államokkal

A mai napon találkozik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Marina Kaljurand észt külügyminiszterrel: az eseményen a két fél együttműködési megállapodást ír alá. Később magyar–balti diplomáciai fórumot is tartanak, ahol felszólal Szijjártó és Kaljurand mellett Rasa Noreikiené litván gazdasági miniszterhelyettes és Andrejs Pildegovics lett külügyi államtitkár is.

08:27
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Ő már nem lesz Amerika elnöke

Az öt amerikai szövetségi államban megtartott előválasztások eredményei az előrejelzéseket igazolták: Clinton három államban diadalmaskodott, Trump nagyot nyert Floridában, de övé Illinois, Észak-Karolina és Missouri is, Ohióban Kasich győzött, Marco Rubio pedig kiszállt a Fehér Házért folytatott küzdelemből.

Marc Rubio családjával bejelentette, hogy kiszáll a kampányból a vereség után Forrás: AFP/2016 Getty Images/Angel Valentin
08:32
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az M0-son

Az M0-s autóúton a Megyeri híd felé a 70-es km-nél  egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött, a leálló- és a külső sávot lezárták. És már nemcsak a budai alsó rakparton egybefüggő a kocsisor a Petőfi hídtól északi irányban, de a pesti alsó rakparton a Dráva utcától dél felé is.

08:36
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Gyengült a forint a dollárhoz képest

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon szerda reggelre: az euróval és a japán jennel szemben enyhén erősödött, a dollárhoz képest gyengült, míg a svájci frankhoz viszonyítva stagnált.

08:41
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Hazatérhet Mexikóból Lagzi Lajcsi

Ahogy arról kedden az Origo is beszámolt, teljes titokban szállt fel egy Mexikóba tartó repülőgépre Galambos Lajos. A zenész ügyvédje azt nyilatkozta, ő nem tud a külföldi utazásról, de mivel Lagzi Lajcsival szemben semmilyen korlátozó intézkedés nincs érvényben, bárhová elutazhat. A Magyar Nemzet szerdai számában azt írja: Lajcsi egyeztette a magyar hatóságokkal a mexikói utazást. A lap úgy tudja: a család március végén haza is tér a vakációból.

A Magyar Nemzet március 16-i száma Forrás: Origo
08:45
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Kényszermunkára ítéltek egy amerikai diákot

Tizenöt évi kényszermunkára ítélték szerdán Észak-Koreában azt az amerikai diákot, aki január elején egy csoporttal turistaúton járt az országban, és „államellenes bűncselekmény” vádjával letartóztatták – jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség. A 21 éves Otto Warmbier kihozott egy politikai propagandaplakátot szállodájának abból a részéből, amelyet kizárólag a személyzetnek tartottak fenn. Ez Észak-Koreában államellenes bűntettnek számít. Warmbier február végén megjelent a helyi sajtó előtt Phenjanban, beismerte „államellenes” bűnét, és bocsánatért esedezett.

08:50
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Kormánytisztviselőket öltek a terroristák Pakisztánban

Pokolgép robbant fel szerdán egy autóbuszon az északnyugat-pakisztáni Pesavar városban, és legalább 15 kormánytisztviselő meghalt. A busz a város környékéről gyűjtötte össze a kormánytisztviselőket, és vitte őket munkába. Negyven-ötvenen voltak a járművön, amikor a robbanás történt.

08:55
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Törőcsik Marit burokban tartják

Bár a múlt héten kórházban volt, a korához és az állapotához képest jól van a nyolcvanéves Törőcsik Mari. „Vigyáznom kell magamra, nem fázhatok meg, az utcára sem megyek inkább. Burokban tartanak, ha valaki beteg, azzal például nem találkozom inkább. Egy tüdőgyulladás nekem a véget jelentheti, ezt komolyan kell venni, ezzel együtt persze nem kérdés, hogy a színpadon leszek a Galilei élete című darab bemutatóján” – mondta a nemzet színésze a Borsnak, hozzátéve: ahogy hatvan éve mindig, most is fél a bukástól. 

A Bors március 16-i száma

09:05
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Megszavazták a horvát költségvetést

Tizenöt órán át tartó heves vita után szerdára virradóra megszavazta a horvát parlament a 2016-os költségvetést, amely az idén 2,7 százalékos államháztartási hiánnyal számol. A szociáldemokrata ellenzék szerint a költségvetés nem elég ambiciózus, és egyáltalán nem tartalmaz reformokat. A kormányzó jobboldali pártok szerint ugyanakkor ez a költségvetés alapozza meg a reformok bevezetését.

09:09
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Enyhe növekedés az európai tőzsdén

Enyhe pluszban nyithatnak a vezető európai értéktőzsdék szerdán, mert az olajárak emelkedése támogathatja a piacokat. Az IG Markets londoni elemző cég a határidős indexek alapján arra számít, hogy a londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 16 ponttal, 0,3 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 17 ponttal, 0,2 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 20 ponttal, 0,5 százalékkal növekedhet nyitáskor.

09:14
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Elnézést kért a Filmakadémia

Három héttel az Oscar-díj átadója után nyílt levélben kért elnézést az Amerikai Filmakadémia a műsorvezető Chris Rock rasszista poénjai miatt – írja a CNN. Rock a műsor során színpadra hívott három szmokingos, aktatáskás ázsiai gyereket, akiket az egyik támogató cég „legelhivatottabb, legakkurátusabb, legkeményebben dolgozó” munkatársainak nevezett, utalva az ázsiaiakat övező sztereotípiákra.

09:18
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Babos Tímeáék elődöntősök

Babos Tímea – oldalán Jaroszlava Svedovával – bejutott az elődöntőbe a kaliforniai Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna női párosversenyében. A viadal honlapja szerint a harmadik helyen kiemelt magyar-kazah duó a keddi játéknapon szetthátrányból fordítva győzött az Andreja Klepac–Katarina Srebotnik szlovén kettős ellen.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Julian Finney
09:25
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

A pápa meghódítja az Instagramot

Ferenc pápa már eddig is lelkesen használta a Twittert, de március 19-én új vizekre evezhet: ekkor indulhat a pápai Instagram-oldal – írja a TechCrunch egy, a pápa szóvivőjével készített rádióinterjúra hivatkozva. A pápa fotóit Franciscus néven kell majd keresni az Instagramon.

09:30
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

A holland hercegnő tüntette ki a Krétakört

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Schilling Árpád társulatát, a Krétakört társadalmi és szociális színházi tevékenysége elismeréseképp tünteti ki a holland hercegnő az ECF Princess Margriet Award for Culture elismeréssel. Ahogy az a Krétakör Facebook-oldalára posztolt képen is látszik, a díjat már át is vette a társulat.

"És átvettük a Princess Margriet Award-ot a holland hercegnőktől" - olvasható a Krétakör Facebook-oldalán Forrás: Krétakör / Facebook
09:37
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Oroszlánok miatt támadják Vilmos herceget

Sokaknál kihúzta a gyufát a Vilmos herceg, mivel azt mondta, bizonyos körülmények között indokolható lehet az idős, terméketlen állatok levadászása – írja a The Guardian. Hiába fogalmazott nagyon óvatosan a trónörökös, és hiába mondta azt, hogy a vadászatot akkor tartja esetleg elfogadhatónak, ha a trófeáért fizetett pénzt az adott faj védelmére fordítják, a jótékonysági szervezeteket felháborította a megjegyzés.

09:44
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Százezer dollárt kap a hajléktalan

Egy San Francisco-i hajléktalan férfi 100 ezer dolláros (28 millió forintos) jutalomra számíthat, amiért segített a rendőröknek elkapni két börtönből szökött rabot – írja a BBC. Matthew Hay-Chapman látta a fotókat a bűnözőkről, majd kiszúrta őket egy lopott mikrobuszban. A teljes, 150 ezer dolláros nyomravezetői díjat négy ember között osztják szét, de a legnagyobb részt Hay-Chapman kapja.

09:49
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Fölényesen nyert a San Antonio Spurs

A San Antonio Spurs fölényesen, 21 ponttal nyert a Los Angeles Clippers ellen az amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapján. A texasiak megszakítás nélkül a 33. hazai mérkőzésükön győztek a mostani idényben, ezzel holtversenyben övék a második leghosszabb ilyen sorozat.

09:54
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Kis emelkedést várnak a magyar tőzsdén

Kis emelkedésre vagy stagnálásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az elemzők. A magyar tőzsde a nemzeti ünnep miatt zárva tartott hétfő-kedden, ezalatt összességében kicsit emelkedtek az indexek, így erős lehet a hazai részvénypiac. Délután, az amerikai piacok mozgásával együtt jelentősebben elmozdulhat a hazai részvényindex, de összességében alacsony forgalom mellett kisebb emelkedésre, esetleg stagnálásra számítanak az elemzők a magyar tőzsdén.

09:58
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Kigyulladt három autó Nyíregyházán

Kigyulladt három parkoló személyautó szerda hajnalban Nyíregyházán. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a Május 1. téren keletkezett tűzben két másik jármű oldala is megsérült, a lángokat a nyíregyházi hivatásos tűzoltók fékezték meg. Senki sem sérült meg, a tűz okainak kiderítésére helyszíni szemlét végzett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

10:04
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset Miskolcnál, dugók Budapest-szerte

A 3-as főúton, Miskolcnál a 192-es km-nél két személyautó ütközött össze, félpályás lezárás mellett helyszínelnek. Az M0-son történt baleset miatti helyszínelésnek viszont vége, újra járható minden sáv. Viszont az Az M2-es autóúton Budapest felé Göd mellett feltorlódott a forgalom, és bedugult rengeteg más útszakasz is: a gazdagréti felhajtótól az M1/M7 közös bevezető szakaszán és tovább a Budaörsi úton a BAH csomópontig, a Balatoni úton befelé a Budaörsi út előtt, az Egérúton befelé, a Máriaremetei úton, a Hidegkúti úton és a Hűvösvölgyi úton befelé, a Budakeszi úton szintén befelé a Szilágyi Erzsébet fasor előtt, illetve a Széll Kálmán tér környékén is csak araszolnak az autók.

Zsúfolt a 10-es főút befelé az Óbudai temetőig, a Szentendrei út a Flórián térig, a Váci út a Fóti úttól a Róbert Károly körút irányában, az M3-as bevezető szakasza a Szerencs utca és a Kacsóh Pongrác úti felüljáró előtt.

10:08
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Apró növekedés a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,92 pontos emelkedéssel, 25 630,61 ponton nyitott szerdán. Múlt pénteki záró értékéhez képest ez 0,09 százalékos erősödést jelent.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója (b) és Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a BÉT igazgatóságának elnöke Forrás: MTI/Kovács Tamás
10:13
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Megtorpant az építőipar termelése januárban

Az uniós forrásokból végzett munkák tavalyi befejezése után januárban 20,1 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene az egy évvel korábbihoz képest. Az épületek építése 12,6, az egyéb építményeké 28,5 százalékkal maradt el a tavaly januáritól, amiben a magas bázis is szerepet játszott – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

10:18
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Jól mulattak a kínai parlamentben

A pekingi Nagy Népi Csarnokban látványosan telt az Országos Népi Gyűlés (NPC), vagyis a kínai parlament éves ülésszakának zárónapja. A politika mellett az ünneplésnek is teret adtak, a képen például éppen egy katonazenekar szaxofonosa húzza a talpalávalót a vörös csillag alatt.

Egy katonazenekar szaxofonosa a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2016. március 16-án Forrás: MTI/AP/Ng Han Guan
10:26
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Angelina Jolie Szíriába látogatott

Angelina Jolie hollywoodi filmsztár és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottja Szíriába látogatott, hogy rossz körülmények között élő menekült családokkal találkozzon – számolt be az AFP. Jolie a szíriai háború ötödik évfordulóján azt mondta: „Nem szabad elfelejtenünk, hogy az európai menekültválság ellenére a legnagyobb nyomás most is, ahogyan öt éve minden nap, a Közel-Keletre és Észak-Afrikára nehezedik.”

Forrás: AFP/Patrick Baz
10:30
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedéssel nyitott az európai tőzsde

Mérsékelt pluszban nyitottak a vezető európai értéktőzsdék szerdán, mert az olajárak emelkedése támogatja a piacokat.  A frankfurti DAX-index 0,37 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,31 százalékos, a londoni FTSE-100 index pedig 0,4 százalékos pluszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,06 százalékkal nőtt.

10:35
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

NHL: rájátszásba jutott a Washington

Elsőként a Washington Capitals jutott be az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásába. A listavezető kedden hosszabbításban nyert a vendég Carolina Hurricanes ellen. A győztes gólt a mesterlövészek listáján élen álló orosz Alekszandr Ovecskin ütötte, neki ez volt a 42. találata a szezonban, csapatának pedig az ötvenedik sikere.

Fontos mérkőzést nyert meg a rájátszásért harcoló Philadelphia Flyers a Detroit ellen, így a két csapat között már csak egy pont a különbség az éppen továbbjutó helyen álló Red Wings javára.

Anthony Mantha Detroit Red Wings játékosa Forrás: AFP/2016 Getty Images/Bruce Bennett
10:40
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Nemigen akad pénz a hidak felújítására

Leghamarabb év végén kezdhetnék el a Lánchíd felújítását, ha sikerülne ehhez forrást keríteni. A BKK szerint csak a tervek lesznek meg biztosan idén. A munka legalább két évig tart majd, és érinteni fogja a Clark Ádám teret és az Alagutat is – írja a Népszabadság. A Petőfi híd is felújításra szorulna, de azon a Budapest Közút Zrt. szerint egyelőre nincsenek statikai problémák, még ha kő- és betondarabok is potyognak róla.

A Népszabadság március 16-i száma Forrás: Origo
10:46
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Volt rendőrök ellen emeltek vádat

Üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés, bűnszövetségben elkövetett zsarolás kísérlete, hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség öt ember, köztük két volt rendőr ellen. Az első- és másodrendű vádlottak korábban a rendőrség hivatásos állományú tagjai voltak, egyikük jogi végzettséggel is rendelkezik, a harmadrendű vádlott pedig az elsőrendű vádlott felesége. A negyedik vádlott – szintén egy nő – a rendőrségen dolgozott közalkalmazottként, ügykezelői beosztásban, míg az ötödik érintett egy magánszemély, aki egy esetben bűnügyi adatok jogosulatlan megszerzésére adott megbízást.

10:50
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Hamarosan kilövik a Szojuzt

A kazahsztáni Bajkonur orosz űrközpontjának kilövőállásához szállították a Szojuz TMA-20M orosz űrhajót. Az űrhajó legénysége a tervek szerint március 19-én utazik a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

A Szojuz TMA-20M a kilövőállásnál Forrás: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
10:55
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

A zikaláz Kubába is elért

Az amerikai zikalázjárvány tavalyi kitörése óta először vettek nyilvántartásba Kubában olyan beteget, akit a karibi szigetország területén fertőzött meg a vírus. A kubai egészségügyi minisztérium helyi idő szerint kedden adott tájékoztatást arról, hogy a zikavírust egy olyan nő szervezetében azonosították, aki előzőleg nem járt külföldön. A szigetország hatóságai előzőleg négy zikalázas megbetegedést regisztráltak, de ezeknek a fertőzötteknek mindegyike Venezuelában járt korábban, és onnan hurcolta be a vírust.

11:00
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Kokárdabojkottot hirdetett Csintalan

Csintalan Sándor és Vágó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elemezték a sajtószabadság helyzetét. A műsorban Csintalan – aki volt az MSZP és a Fidesz tagja is – azt mondta: „Addig, amíg nem lesz a magyar nemzetnek olyan miniszterelnöke, aki azt is a nemzet részének tekinti, aki egyébként nem ért vele egyet, addig én nem fogok ebben az országban kokárdát hordani.” Vágó István a bejelentéstől őszintén megrendült.

Csintalan Sándor Forrás: atv.hu
11:06
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Irak megtámadná az Iszlám Államot

Hadműveletet indít a közeljövőben az iraki hadsereg az Iszlám Állam dzsihádista szervezet ellen a kőolajtartalékairól híres észak-iraki Kirkuk környékén kurd pesmerga harcosok és egy síita milícia támogatásával – jelentette szerdán az asz-Szabáh című állami napilap. A hadművelet sikere esetén a kormányerők egy arasznyival közelebb kerülnének Moszulhoz, az iszlamisták iraki főhadiszállásához, amely 100 kilométerre északra található as-Sirkáttól. 

11:12
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Breivik: Az állam meg akar ölni

A 77 ember haláláért felelős Anders Behring Breivik eddig azzal vádolta a norvég államot, hogy megsérti az emberi jogait, mivel majdnem öt éve magánzárkában tartják. Az AFP tweetje szerint Breivik ma már azt állította a bíróságon: az állam „meg akarja ölni” őt az ötéves izolációval.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand
11:17
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Tanárokat tartóztattak le Törökországban

Terrorista propaganda terjesztésének vádjával elrendelte három egyetemi tanár letartóztatását egy isztambuli bíróság. Az egyetemi oktatókat egy hete vették őrizetbe, mert nyilvánosan felolvastak egy petíciót, amely a kurd kisebbség lakta délkelet-törökországi tartományokban folytatott katonai műveletek befejezésére szólított fel. A bíróság az ügyész kérésére kedden rendelte el Esra Munger, Kivanc Ersoy és Muzaffer Kaya letartóztatását.

11:24
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Túró Rudit vett az adományból

„Kolbász, Túró Rudi, sör. Ennél jobb vacsi nem is kell. Az első nagyobb ajándékom magamnak a pénzből” – írta ki a Facebook-oldalára Győri Gábor. Ő az a mozgássérült fiatalember, aki a Facebookon „kolduló” Sickratman mintájára adományokat kért a közösségi oldalon. „Paizs Miklós megtanított rá, hogy kérni nem is olyan gáz” – írta akkor, és a felkérésére 2,7 millió forint gyűlt össze.

Pénzt kunyerbálok, mint SICKRATMAN. Eddig azt gondoltam, hogy ez gáz, ez ciki, de egy jelentős művész példáján...

Posted by Gábor Győri on Friday, February 26, 2016
11:30
március 16, 2016
Vágólapra másolva!

Marad a terrorveszély Brüsszelben

Folytatódnak a novemberi párizsi mészárlás miatt megkezdett, terrorellenes rendőrségi műveletek – jelentette ki szerdán, egy nappal a brüsszeli lövöldözés után Charles Michel, Belgium miniszterelnöke. „A nyomozás folytatódik, a veszély megmarad” – mondta Michel az AFP beszámolója szerint.