Véget ért az a demonstráció a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt, amit az erzsébetvárosi Fidelitas és Fidesz szervezett, Niedermüller Péter korábbi nyilatkozata miatt. Erzsébetváros DK-s polgármestere ugyanis a múlt héten az ATV egyik műsorában arról beszélt, hogy szerinte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak "rémisztő képződmények". A többezres demonstráción Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója félelmetesnek nevezte Niedermüller kijelentését, s azt, hogy utána nem kért bocsánatot, hanem megerősítette, hogy komolyan gondolta mondandóját. Bayer Zsolt szerint pedig a törésvonal immár a normalitás és az abnormalitás, illetve a bűn és az ártatlanság között húzódik.

Véget ért a demonstráció a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt. A demonstrációt azért tartották, mivel Niedermüller Péter, a DK helyi polgármestere korábban azt mondta, 

hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. 

A demonstráció elején ellentüntetők jelentek meg az Erzsébet körút túloldalán. 

Radnóti versét sem tisztelték meg Niedermüller hívei

A demonstráció elején a Székely himnuszt énekelték el az összegyűltek, majd pedig Reviczky Gábor szavalta el Radnóti Miklós egyik versét. Huth Gergely, a tüntetés moderátora arról beszélt, hogy felháborító, hogy Niedermüller Péter és Karácsony Gergely támogatói még Radnóti versét sem tudták csöndesen meghallgatni. 

Karácsony Gergely ne mosdassa tovább Niedermüllert!

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy a balliberálisok csak az elítélt bűnözők és a migránsok jogait védik. A politikus szerint felháborító, hogy a jogvédő szervezetek hallgatnak az ügyben. Karácsony ne mosdassa tovább Niedermüllert - szólította fel a főpolgármestert Illés Boglárka. Szerinte Niedermüllernek azonnal le kellene mondani. 

Sokan tüntettek - a képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Keresztényellenes izgatás történt

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár arról beszélt, hogy 260 millió keresztény ember szenved ártatlanul üldözetést, és erről nem vesz tudomást a világ.  Míg keleten felrobbantják, nyugaton bezárják, addig Magyarországon új templomok épülnek - tette hozzá. A magyar kormány kiáll az üldözött keresztények mellett. Niedermüller nyilatkozata után egyértelműen ki kell állni a keresztényellenes izgatás ellen – mondta az államtitkár. Most is itt vannak azok, akik gúnyolódnak rajtunk, és azt állítják, hogy felfújjuk ezt az ügyet. Azbej Tristan azt üzente nekik, hogy a keresztényüldözés végül diktatúrába fordul. "Nem hagyjuk, hogy ilyen irányba forduljanak a dolgok." 

Azbej Tristan - a képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Hol vannak a csillagszemű momentumosok, amikor megalázott embereket kellene védeni? - tette fel a kérdést. Sajnálom, hogy nincs most itt valahol Niedermüller, amikor minden esetben szónokolt a kirekesztés ellen. Távozzon a közéletből, és vigye magával azt a keserű gyűlöletet, amit képvisel - zárta szavait Azbej Tristan. 

Nem akarnak rasszista polgármestert - a képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Bayer: Mára a normalitás és az abnormalitás között van a törésvonal

Bayer Zsolt publicista arról beszélt, hogy a világ végképp kezd kifordulni magából. A publicista ezután Albert Camus-t idézte.  Ezeket a napokat éljük most, amiről Camus írt, miszerint a bűn naponta szólítja fel az ártatlanságot és az erényt önigazolásra. Ebben a világban Európa-szerte naponta gyalázzák meg az erényt, és szólítja fel a bűn az ártatlanságot arra, hogy igazolja magát - mondta Bayer. Nekünk pontosan az a dolgunk, hogy az ő legrettenetesebb képződményei legyünk, és soha ne érezzék győztesnek magukat – tette hozzá. Bayer szerint ellenállásra van szükség a deviáns világgal szemben. 

Bayer Zsolt - a képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

A fehér, fekete, sárga, muszlim, zsidó, hindu felebarátainknak sincs hová hátrálnia, mára a törésvonal a normális és az abnormalitás között van - tette hozzá. Itt az idő, hogy Niedermüller és társai elnyerjék a méltó büntetésüket – zárta szavait Bayer.

A publicista beszéde után a Nélküled című számot énekelte el a tömeg. 

A képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Hollik: Niedermüllerék Szent István ezeréves örökségét akarják eltörölni

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője köszönetet mondott az ellentüntetőknek, mert így legalább végighallgatják, mit mond.  Niedermüller nemcsak, hogy nem kért bocsánatot, hanem meg is erősítette a korábbi kijelentést - tette hozzá. Mi a Jóisten egyik legnagyobb akaratának a szabad akaratot tartjuk, és ezért soha nem vetemednénk arra, hogy másra erőltessük a politikai és vallási nézeteinket – mondta Hollik.  Egy keresztény ember csak demokrata lehet, de aki támadja a kereszténységet, az nem lehet demokrata - mondta Hollik István. Niedermüller és a DK számára csak a hatalom fontos. Hollik István felhívta a figyelmet arra, hogy még tanulságosabb az ellenzék hallgatása. Most már pontosan tudjuk, mi forog kockán, Niedermüllerék Szent István ezeréves örökségét akarják eltörölni - zárta szavait Hollik.

Bajkai: Azonnal mondjon le Niedermüller Péter

Bajkai István szörnyű mondatnak, intoleranciának és lealacsonyításnak nevezte Niedermüller Péter szavait. A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, Magyarországon természetes, hogy mindenki békében élhet. Niedermüller hideg szívvel ontotta ránk az átkot – tette hozzá. A DK politikusa súlyosan megszegte az esküjét, amit polgármesterré választása után tett az alaptörvényre.

Saját magát leplezte le ez a kalandorpárt, amely a gyűlölet és kirekesztés egyik legfőbb képviselője Magyarországon – mondta Bajkai.  Egy embertelen gyurcsányi világnézetnek a része Niedermüller Péter is - tette hozzá. Azt kellett megélnünk, hogy egy belvárosi polgármester a heteroszexuális, fehér keresztényeket rémisztő képződménynek nevezze. 

Bajkai István - a képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Ha nem védjük meg magunkat, akkor a gyűlöleten alapuló anarchista keresztényellenes nézet fog felfalni minket - hangsúlyozta Bajkai. Szólt arról is, hogy Niedermüller számára bizonyosan szimpatikusabbak az idegen kontinensekről érkező migránsok. Azonnal mondjon le Niedermüller Péter a polgármesteri tisztségéről, kérjen bocsánatot, és távozzon örökre a közéletből - mondta Bajkai. 

Korábban írtuk:

Huth: Hallatni kell a hangunkat

"Mi vagyunk a hangos többség!" - üzente Huth Gergely a mai Niedermüller-ellenes tüntetés résztvevőinek. A Pesti Srácok főszerkesztője az Origónak adott interjújában kiemelte, hogy a polgári tábornak még most kell hallatnia a hangját, mielőtt itthon is a napi politikai gyakorlat részévé válik a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek elnyomása.

A kormánypártok és politikusaik, valamint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) is tiltakozott a megnyilvánulása ellen. Bajkai István, a körzet fideszes képviselője, a rendezvény főszervezője az Origónak nyilatkozva arról beszélt, hogy Niedermüller gyűlöletet hozott Erzsébetvárosba, hiszen olyat senkire nem lehet mondani, hogy képződmény. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő pedig úgy értékelte az ellenzéki politikus kijelentését, hogy az "rasszista, uszító és menthetetlen".

A tüntetés mellett egy aláírásgyűjtés is indult: civilek hétfőn aláírásgyűjtésbe kezdtek Niedermüller Péter lemondásáért. Eddig 15 ezren támogatták a felhívást, amit a linkre kattintva tud elolvasni.