Klubrádió, Arató András, baloldal: itt az elmúlt évtizedek legaljasabb gyalázkodása

Arató András, Klubrádió
A Soros-pénzekből működő Klubrádió vezetője prostituáltnak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot, majd sunyi módon átírták a címet.
Vágólapra másolva!
A Soros-pénzekből működő Klubrádió vezetője, Arató András prostituáltnak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot, majd sunyi módon átírták a gyalázó cikk címet. Évtizedek óta nem volt ilyen mértékű gyalázkodás, ami természetesen óriási felháborodást váltott ki, de Arató Andrásban fel sem merült a gondolat, hogy lemondjon a rádió vezetői székéről, a baloldal pedig mélyen hallgat. Összegyűjtöttük az ügy eddigi részleteit!
Vágólapra másolva!

Mint arról a korábbiakban beszámoltunk, óriási felháborodást váltott ki hétfő délután, hogy a Soros-pénzekből működő Klubrádió vezetője prostituáltnak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot, majd sunyi módon átírták az amúgy vasárnap publikált cikk címét, mert minden bizonnyal ők is érezték, hogy ez azért átlép egy bizonyos határt. 

A baloldali Arató András nyomdafestéket nem tűrő módon gyalázott két nőt, akik nem mellesleg emberek és családanyák is, ráadásul évekig dolgoztak a hazájukért, komoly eredményeket letéve arra a bizonyos asztalra.

Hogyan indult a klubrádiós gyalázkodási botrány?

Mint arról az Origo is beszámolt, Arató András Kurvák cseréje címmel jelentetett meg publicisztikát Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. Gyalázatos, amit az újságíró megengedett magának, és valószínű, hogy erre ő is rájött. Hétfő délutánra ugyanis már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, és még a cikk url-jét is átírták. Arató András véleménycikke azon túl, hogy ocsmány, tele van közönséges sértésekkel. 

Arató András
Az eredeti cikk így nézett ki
Fotó: Magyar Nemzet

A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán Arató többek között azt írta, hogy

ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.

Tehát Arató prostituáltnak nevezi Novák Katalint és Varga Juditot.

Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Jellemző az is, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”.

Mindenképpen gyalázatos a baloldali újságíró viselkedése, hiszen nyomdafestéket nem tűrő módon gyaláz két nőt, akik családanyák, nem mellesleg hosszú éveken át szolgálták a magyar hazát, dolgoztak a magyar családokért.

 

Arató András
Arató András Kurvák cseréje címmel jelentetett meg publicisztikát, majd átírták a cikk címét
Fotó: Origo

Kínos: a baloldal mélyen hallgat az ügyről

Arató András publicisztikájával kapcsolatban az Origo írásbeli sajtómegkeresést küldött többek között Gyurcsány Ferenc feleségének, Donáth Anna momentumos elnöknőnek, Kunhalmi Ágnesnek, Gurmai Zitának és Lendvai Ildikónak is azzal kapcsolatban, hogyan értékeli az újságíró, rádióvezető viselkedését és szavait, de idáig nem érkezett válasz. Ami pedig szintén nem meglepő, hogy az amúgy mindig hangosan kiálló baloldali jogvédő szervezetek, amelyeket nem mellesleg a Soros-féle alapítványok finanszíroznak, így a NANE is teljes csendbe burkolózott. Az Amnesty International ugyan válaszolt az Origo megkeresésére, azt írták: "Megengedhetetlennek tartjuk ezt a hangnemet - írja vagy mondja akárki, akármilyen helyzetben." Ezután viszont a Soros-szervezet magát az Origót kezdte hazugságokkal gyalázni. 

Arató András, Klubrádió
A Soros-pénzekből működő Klubrádió vezetője prostituáltnak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot
Fotó: Facebook

Kálmán Olga nem akart beszélni róla

"A Magyar Nemzetnek nem szeretnék válaszolni" mindössze ennyit reagált a lapnak a Gyurcsány-párt árnyék-kormányszóvivője. Ami biztos, hogy 

Gyurcsány Ferenc pártja hiába tetszeleg a női egyenjogúságért való küzdelem egyik zászlóshajójaként, Kálmán Olga a nőket alázó publicisztikával kapcsolatban nem volt hajlandó kritikát megfogalmazni. Ez pedig sokat elárul a pártról, és a témához való hozzáállásukról.

Kunhalmi Ágnes egyelőre nem válaszolt

A fenti cikkel kapcsolatban megkerestük Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét. Az alábbi kérdéseket tettük fel neki: 

  • mit gondol Arató András kijelentéséről?
  • mindezek fényében Ön a jövőben fog-e nyilatkozni a Klubrádiónak?

Cikkünk megjelenéséig Kunhalmi Ágnes nem válaszolt, amint reagál, akkor írásunkat frissítjük. 

Kunhalmi Ágnes
A cikkel kapcsolatban megkerestük Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét, de nem válaszolt
Fotó: Facebook

Lendvai Ildikó és Gurmai Zita is néma maradt

A fenti cikkel kapcsolatban megkerestük Lendvai Ildikót, az MSZP volt elnökét is. Ugyanazokat a kérdéseket tettük fel neki, mint Kunhalmi Ágnesnek, de ezidáig ő sem válaszolt. Ugyanez igaz Gurmai Zitára, az MSZP frakcióvezető-helyettesére, mert őt sem sikerült szóra bírni. Gyurcsányné és Donáth Anna sem válaszoltak ezidáig a kérdéseinkre. A baloldal tehát mélyen hallgat.

A botrányairól híres Katona József Színház színésznője elérhetetlen

Miután a szélsőbaloldali Klubrádió vezetője – kénytelenek vagyunk ezt írni – lekurvázta gyáva és aljas módon Novák Katalint és Varga Juditot lemondásuk után, a közéleti problémák és a szabadságjogok iránt oly érzékeny Fullajtár Andreát megkérdezte az Origo riporternője, mit szól mindehhez. 

  • Vajon helyénvalónak tartja? Elfogadhatónak?  

E-mailt írtunk a Katona József Színház sajtósának és telefonon is próbáltuk elérni a színésznőt.

Fullajtár Andrea egyelőre nem válaszolt. Ha úgy gondolja, meg kell szólalnia a botrányos, klubrádiós gyalázkodás után, és válaszol, természetesen mondanivalóját közöljük, ahogyan az összes baloldali politikusnőjét is, akiket megkerestünk, de ezidáig nem válaszoltak.

Kunhalmi Ágnes, Gurmai Zita
Kunhalmi Ágnes és Gurmai Zita a NANE egyik rendezvényén
Fotó: Facebook

A baloldali Lukácsi Katalin legalább felháborodott

Számomra elfogadhatatlan és nem értek vele egyet

 – kommentálta a Magyar Nemzetnek a Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi elnökségi tagja a Klubrádión megjelent botrányos publicisztikát. Lukácsi Katalin azonban rögtön magyarázkodni is kezdett, szerinte ugyanis ő ezzel nem a Klubrádió működését minősíti. Szavai szerint ez Arató András tévedése, ugyanakkor a címadás kapcsán hozzátette:

vállalhatatlan, és nagyon örülök neki, hogy lecserélték.

A baloldali Lukácsi legalább mondott valamit, nem úgy, mint más baloldali női politikusok.

Az LMP elhatárolódott

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja elhatárolódik Arató András kijelentéseitől. 

A Magyar Nemzet megkeresésére válaszolva az LMP közölte, hogy

az, hogy a volt köztársasági elnököt és volt igazságügy-minisztert ilyen alpári módon az ön által említett jelzőkkel illessék, az elfogadhatatlan, annak semmi köze a jelenlegi ügyhöz, kizárólag egy reményeink szerint régmúlt rendszer fossziliája, mikor a férfiak egyéb eszközeik híján ily módon minősítik a nőket.

Arató András, a Klubrádió vezetője.

Vizsgálat indulhat a Klubrádió ellen

Ahogyan arról hétfő este beszámoltunk, 

becsületsértés vétség gyanúja miatt bejelentést tesz a legfőbb ügyészségnél ismeretlen elkövető ellen Tényi István.

A közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István indoklása szerint az Alaptörvény 12. cikk első bekezdése alapján 

a köztársasági elnök személye sérthetetlen. 

A köztársasági elnök sérthetetlensége alkotmányjogi jogállásából következik, nevezetesen abból, hogy a köztársasági elnök Magyarország államfője, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. 

A köztársasági elnök megsértése Magyarország, a magyar nemzet megsértését jelenti. Elengedhetetlen annak a büntetőjogszabálynak a megalkotása, amely a köztársasági elnök személyével szembeni sértő megnyilatkozásokat megfelelően szankcionálja. Úgy gondolom, hogy ettől függetlenül az ilyen magatartások határozott és feltétlen elítélésével nem késlekedhetünk

– olvasható Tényi István bejelentésében, majd hozzátette, hogy

nemegyszer hallani az Országgyűlésben patetikus szónoklatokat a köztársaságról, a köztársaság veszélyeztetéséről és a köztársaság védelméről. 

Ugyanakkor, amikor a köztársaság elnökét éri méltatlan támadás, az Országgyűlés néma marad. 

A szóvá tett magatartás az államfő személyén keresztül magát az országot sérti, az ország alkotmányos berendezkedésének, tiszteletben tartásának hiányáról tanúskodik. A köztársasági elnök személyével szembeni sértő megnyilatkozásokat megengedhetetlennek, alkotmányos rendünkkel összeegyeztethetetlennek tartom

– tette hozzá a bejelentést tevő Tényi István, megjegyezve, hogy az Alaptörvény a köztársasági elnök személyének sérthetetlenségét nemcsak deklarálja, hanem felelőtlenségének határait is meg határozza. Azonban mivel a bejelentés tárgyává tett cselekmény passzív alanyaként (elkövetési tárgyaként) kizárólag közjogi tisztség betöltésén alapuló mentességet élvező személy jöhet szóba, annak elbírálása a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik. 

Tényi szerint azt is ki kell vizsgálni, hogy a kijelentések kimerítik-e a Büntető Törvénykönyv 227. paragrafusának második bekezdésének b) pontjába ütköző becsületsértés vétség gyanúját.

Indítványozom, hogy – rágalmazás vétség gyanúja esetén – a Pesti Központi Kerületi Bíróság küldje meg a bejelentést – a magánvád előterjesztésére jogosult személy miatt – a Köztársasági Elnök, illetve Varga Judit országgyűlési képviselő részére. A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem. Az ügyben tett intézkedésekről tájékoztatás kérek

– zárta az indoklását Tényi István. 

Donáth Anna, Dobrev Klára Veszprémben 2022-ben
Donáth Anna és Dobrev Klára is hallgatnak
Fotó: DK Veszprém/Facebook 

Kocsis Máté: Arató András tróger kommunista

Hétfő este a Fidesz frakcióvezetője is megszólalt a Klubrádiós ügyről egy, a közösségi oldalán posztolt bejegyzésben. Kocsis Máté két kérdést fogalmazott meg:

ez a klubrádiós tróger kommunista tisztában van azzal, hogy a két nő, akiről beszél, három-három gyermek édesanyja?

A másik:

Hol van ilyenkor Kunhalmi művésznő, Vadai professzor és Szabó ügynök?

– tette fel a kérdést a frakcióvezető.

Magyar Nemzeti Médiaszövetség: visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) közleménye szerint „visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő” a Klubrádió igazgatósági elnöke által a rádió honlapján közzétett publicisztika. A MNMSZ szerint Arató András 

egy viccesnek szánt irományában a szakma és a jó ízlés minden szabályán átlépve minősíthetetlenül sértő stílusban írt a lemondott köztársasági elnökről és a volt igazságügyi miniszterről.

A Magyar Nemzethez eljuttatott közleményben az MNMSZ azt írta, „ismeretes, hogy elvben ugyan egy közéleti szereplőnek hivatalból többet kellene elviselnie, mint egy átlagembernek, de amikor egy vélemény ennyire indokolatlanul és alávalóan bántó, akkor már valóban azt kell meg állapítanunk, hogy

 túljutottunk a normalitás minden határán.

A szövetség szerint 

a női egyenjogúság és a női méltóság felkent harcosainak most is meg kellene szólalniuk elveik védelmében. 

Hozzátették, hogy „a vélemény szabadsága nem gázolhat el alapvető jogokat, a megszégyenítés semmilyen formában nem szerepelhet egy újságíró eszköztárában”. 

Az MNMSZ felszított „minden tisztességes, jóérzésű és valóban írástudó újságírót, hogy a szakma öntisztulásának jegyében határolódjon el Aratótól”, a Magyar Újságírók Országos Szövetségét – amelynek Arató is tagja – pedig arra, hogy haladéktalanul indítson etikai vizsgálatot az ügyben.

NOVÁK Katalin
Arató példátlanul gyalázta Novák Katalint, aki mégiscsak Magyarország államfője volt. Fotó: MTI/Sándor-palota

Arató András mikor akar lemondani?

Minden eddig ismert tényt figyelembe véve példátlan, amit Arató András írt, és az is az, hogy a baloldali politikusok a hallgatásukkal védik, holott ellenkező esetben már régen mindenfélét írtak és mondtak volna.

A kérdés már csak az, mikor szólal meg Arató, de ami a legfőbb:

mikor akar lemondani a Klubrádió vezetőségi székéről?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK