Legalább nyolcan meghaltak egy indiai tüntetésen

india tüntetés
Vágólapra másolva!
Legalább nyolc ember meghalt India északi részén, miután összecsapások törtek ki egy gazdatüntetésen, az erőszak akkor robbant ki, amikor Ajay Mishra kormányminiszter az Uttar Pradesh állambeli Lakhimpur Kheri körzetbe látogatott - írta meg a TheGuardian.
Vágólapra másolva!

A gazdák vasárnap tüntetésre gyűltek össze Uttar Pradesh állam Lakhimpur Kheri körzetében, ahová Ajay Mishra belügyminiszter-helyettes és Keshav Prasad Maurya, az állam miniszterelnök-helyettese látogatott volna el.

A gazdák szerint Mishra fia a miniszter konvojának egyik autóját vezette és elgázolt négy tüntetőt, megölve őket.

A feldühödött tüntetők ezután felgyújtották az autókat és az ezt követő erőszakos cselekményekben további négy ember halt meg.

Mishra azonban tagadja a gazdák állításait, és azt mondta a helyi médiának, hogy a tüntetők megtámadták a konvojt, és megölték a Bharatiya Janata párt - a nemzeti szinten és Uttar Pradesben is kormányzó párt - három dolgozóját és egy sofőrt.

A térségben lekapcsolták az internetszolgáltatást, és lezárták az állam fővárosába, Lucknowba vezető utakat, hogy megfékezzék a további erőszakhullámot - jelentette a helyi média.

Ellenzéki vezetők és gazdaszövetségi vezetők közölték, hogy Lakhimpur Kheribe tartanak, megakadályozni a helyzet további eszkalálódását.

Már egy éve tüntetnek a helyi gazdák

A gazdák már több, mint egy éve tüntetnek egy mezőgazdasági reformtörvény ellen, ami véleményük szerint kiszolgáltatottá teszi őket a nagyvállalatokkal szemben.

Több tízezer földműves táborozik november vége óta India fővárosának, Újdelhinek a határán, ami az egyik legnagyobb kihívás jelenleg is a kormány számára.