Transzneműségről és szexről szóló könyvet reklámoznak kisgyerekeknek - videó

LOS ANGELES, pride, Christopher Street West (CSW) LA Pride Parade Presented By TikTok "Love Your Pride" GettyImageRank2 Color Image arts culture and entertainment celebrities Horizontal MUSIC
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JUNE 12: Parade participants attend Christopher Street West (CSW) LA Pride Parade Presented By TikTok "Love Your Pride" on June 12, 2022 in Los Angeles, California. Tommaso Boddi/Getty Images/AFP (Photo by Tommaso Boddi / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
TikTok-videóban és újságcikkekben reklámoznak gyerekeknek szóló szexuális "felvilágosító" könyveket, amelyekben többek között a maszturbációt magyarázzák el a gyerekeknek, de szó esik a transzneműségről is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai általános iskola igazgatója nemrég ötéves diákok körében népszerűsített egy olyan könyvet, amelyben

a kislány főszereplő nemet akar váltani.

Stacey DeCorsey, az Excelsior Általános Iskola igazgatója egy videót tett közzé az iskola közösségi oldalán, amelyben felsorolja, milyen könyveket ajánl a diákoknak nyári olvasmányként. A könyvek között szerepelt Erica Silverman Jack (nem Jackie) című képeskönyve, amelyet az óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlanak.

A könyv, amelyet a GLAAD, egy civil médiafigyelő szervezet adott ki, egy kislány küzdelmét mutatja be.

"Ebben a szívmelengető képeskönyvben egy nagy testvér rájön, hogy kishúga, Jackie nem szereti a lányos ruhákat és a tündéreket, ugyanis a nyakkendőket és a bogarakat szereti! Vajon képes lesz elfogadni, hogy Jackie inkább Jackként azonosítja magát? Jackie nem szereti a hosszú haját sem, és inkább szeretné, ha Jacknek hívnák"- olvasható a könyv leírásában.

A történet végén "természetesen" mindenki elfogadja, hogy a kislány bizony kisfiú.

DeCorsey "fenomenális olvasmánynak" nevezte a nemváltásról szóló könyvet, illetve hozzátette, hogy az iskola médiaközpontjába is bekerül a kötet. Azonban az Excelsior Általános Iskola Facebook-oldalán az eredeti bejegyzést a felháborodás miatt törölték, és DeCorsey egy bocsánatkérő videót is közzétett.

"Szeretnék bocsánatot kérni, ha bárki kényelmetlenül érezte magát a könyvajánlóim miatt. Az egyik könyv, amelyről konkrétan beszéltem és amely sokakat felháborított a közösségünkben, a transznemű diákjaink támogatását célozta, akiket gyakran figyelmen kívül hagynak és félreértenek az iskolákban. Tudatni szeretném mindenkivel, hogy ez nem kötelező olvasmány a diákok számára. Egyszerűen csak egy javaslatnak szántuk azoknak a családoknak, akik ilyen típusú forrásokat keresnek" - mondta az igazgató.

Az elmúlt időszakban nem ez volt az egyetlen eset, amikor kisgyerekeknek szóló erősen szexualizált könyveket népszerűsítettek. A The Times több alkalommal is reklámozta a "Sex is a Funny Word", azaz a "Szex egy mókás szó" szerzőjét, Corey Silverberget és munkásságát. Egy internetes cikkből kiderül, hogy a szerző 17 évesen kezdett el dolgozni egy szexshopban. Silverberg apja szexuálterapeuta volt, és a gyerekének a Lovecraftban, Észak-Amerika első női tulajdonú szexjátékboltjában talált munkát, ahol eladóként dolgozott a kiskorú lány.

A Toronto Star megjegyezte, hogy

a szexbolt egyébként több workshopnak is otthont adott, többek között olyanoknak, amelyeken meztelen felnőttek szexuális aktusokat imitáltak a gyerekek előtt.

Silverberg könyveiben az illusztrációs képek között gyakran előfordulnak a nemi szervek is.