Így próbálták tönkretenni a muszlim terroristák a karácsonyt

Kép leírása:Brüsszel, 2023. október 17. brüsszel, belgium, lövöldözés, terrortámadás, terrorkészültség, 2023.10.17.
BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 17: Police cordon off the area and take security measures around the King Baudouin Stadium after a gunman killed at least two Swedish nationals in Brussels, Belgium on October 17, 2023. Dursun Aydemir / Anadolu (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre rosszabb a biztonsági helyzet Európában, ugyanis azon túl, hogy számos muszlim terrorista tervez és hajt végre terrortámadást Európa-szerte, az emberek félelme is fokozódik. A muszlim terroristák tulajdonképpen tönkretették a karácsonyi ünnepet. Idén a németek nagy része például ki sem mert látogatni a karácsonyi vásárokba, mert tartottak egy esetleges támadástól. A napokban Spanyolországban terrorista akcióra készülő migránsokat tartóztattak le, Hollandiában pedig emelték a terrorfenyegetettségi szintet. Mutatjuk a részleteket!
Vágólapra másolva!

A németek nem mertek karácsonyi vásárokba menni

Idén a németek 22 százaléka úgy döntött, hogy a megnövekedett terrorveszély miatt nem látogat el a karácsonyi vásárokba – derült ki a német Evangelische Nachrichtenagentur hírügynökség megbízásából az INSA-Consulere piac- és társadalomkutató intézet által készített felmérésből. A kutatás rámutat, hogy a kockázatok miatt a nők nagyobb arányban (25 százalék) kerülik a vásárokat, mint a férfiak (19 százalék),

és mindössze a németek 48 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem fog tartózkodni a karácsonyi vásárok látogatásától a biztonsági kockázatok miatt.

Egyre csak nő a terrorveszély

November végén figyelmeztetett fokozott terrorveszélyre a német hírszerzés. Akkor azt közölték, hogy a Hamász és Izrael között kitört háború következtében Európában is jelentősen megnőtt a radikális iszlamisták tevékenysége. Thomas Haldenwang, a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője pedig elmondta, hogy

ERŐS A GYANÚ, HOGY ISZLAMISTÁK TÁMADÁSOKAT TERVEZNEK VÉGREHAJTANI NYUGATON.

A rendőrség lezárja a területet és biztonsági intézkedéseket hoz a Baudouin király stadion körül, miután egy fegyveres megölt legalább két svéd állampolgárt Brüsszelben, Belgiumban, 2023. október 17-én Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Dursun Aydemir

A Tagesschau német hírcsatorna akkor arról tudósított, hogy két fiatal szélsőséges terrortámadást tervezett végrehajtani Németországban, lehetséges célpontjaik között egy karácsonyi vásár és egy kölni zsinagóga is szerepelt.

UGYANAKKOR NEMCSAK NÉMETORSZÁGBAN, HANEM EGÉSZ EURÓPÁBAN MEGNŐTT A TERRORTÁMADÁSOK VESZÉLYE.

Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa szerint az Izrael és a Hamász közötti háború okozta társadalmi polarizáció növeli az erőszak kockázatát, és

„ÓRIÁSI A TERRORTÁMADÁSOK KOCKÁZATA AZ EURÓPAI UNIÓBAN" AZ ÜNNEPI IDŐSZAKBAN.

Belgiumban is fokozottan védték a karácsonyi vásárokat

November végén Annelies Verlinden belügyminiszter elmondta, hogy az önkormányzatok kérhetnek helyi elemzéseket, hogy milyen intézkedésekre van szükség, hogy a vásárokat és karácsonyi programokat a lehető legbiztonságosabb körülmények között rendezhessék meg – írta meg a The Brussels Times.

Sokan féltek karácsonyi vásárba menni Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Lukas Kabon

Merényletre készülhettek Németországban és Ausztriában is

Ausztriában a hírszerzés három embert vett őrizetbe iszlamista támadások előkészítésének gyanújávaljelentette be vasárnap az ország belügyminisztériuma. Az őrizetbe vételekre azt követően került sor, hogy

a hírszerzés a bécsi és a kölni dóm, valamint egy madridi célpont elleni állítólagos támadás előkészületeire bukkant.

Az osztrák belügyi tárca azt közölte, a biztonsági szolgálatok elővigyázatossági intézkedéseket foganatosítanak az ünnepek idejére, többek között fokozzák a közterek megfigyelését.

A kölni dóm környékén a német hatóságok szintén megerősítették a biztonságot, a Saar-vidéken pedig őrizetbe vettek egy személyt a merénylettervekről szóló értesülésekkel összefüggésben

– közölték biztonsági források a sajtóval. Szombaton a rendőrség nyomkereső kutyákkal is átkutatta a kölni dómot, robbanóanyagot kerestek.

Betlehemi figurákat fejeztek le

Megdöbbentő az a támadás Németországban, amikor

a rüsselsheimi piactéren lévő Betlehem figuráit fejezték le.

A rendőrség vizsgálta, hogy mi állhatott a vandalizmus hátterében. A német tartományi rendőrség egy migránsokból álló csapatot keresett, akik a gyanú szerint megvertek egy középkorú, Mikulásnak öltözött férfit, aki éppen egy hesseni rendezvényre tartott. Az 54 éves áldozatnak december 6-án Kassel városában kellett volna fellépnie, amikor a fiatalokból álló banda megtámadta.

Az áldozat, Rainer B. elmondása szerint a banda több 15 év körüli, migráns hátterű tinédzserből állt. A rendőröknek elmondta, hogy

inzultálták, „rohadéknak" és „kövér embernek" nevezték, és felszólították, hogy vegye le a mikulásjelmezét.

– számolt be róla a Hessische Allgemeine című lap.

Karácsonyi vásár Hollandiában Forrás: AFP/Marcel Van Hoorn

Európai terrortámadásra készülő fiatalokat tartóztattak le

Kelet-Franciaországban öt embert tartóztattak le egy terrorellenes akcióban. A nyomozók információi szerint a letartóztatottak egy iszlamista mozgalomhoz tartoznak.

A gyanúsítottakat három különböző helyen fogták el. A nyomozók már egy ideje figyelemmel kísérték valamennyi fiatal mozgását az országban, a gyanú szerint ugyanis egy radikális iszlamista szervezethez tartoznak – számolt be róla a Tagesschau német hírportál.

Magas terrorfenyegetettség Franciaországban

Gérald Darmanin francia belügyminiszter pénteken arra figyelmeztette az ország prefektusait, hogy a karácsonyi időszak alatt legyenek rendkívül éberek, mivel a terrorizmus veszélye továbbra is nagyon magas.

A három riasztási fokozat közül a legmagasabb október 13. óta van érvényben Franciaországban.

Ezt az észak-franciaországi Arrasban egy tanár ellen elkövetett támadás után hirdették ki, amikor egy radikalizálódott volt diák brutálisan megkéselte Dominique Bernardot az iskola bejárata előtt. A riadókészültséget ugyanakkor az Izrael és a radikális iszlamista Hamász közötti háború miatt aktiválták – emlékeztet a BNN független hírhálózat.

Karácsonyi vásár Prágában Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Lukas Kabon

Hollandiában új szintre emelték a terrorfenyegetettségi szintet

A napokban terrortámadásra készülő kiskorúakat vett őrizetbe a spanyol rendőrség Madridban és Barcelonában is, Hollandiában pedig új szintre emelték a terrorfenyegetettségi szintet. A hatóság kiberjárőrözéssel kezdte meg az ügy felderítését. Kiderült, hogy a gyerekek az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet kötelékében lévő, dzsihadista ideológiát követő személyekkel vannak összeköttetésben és az utóbbi időben erősen radikalizálódtak.

A közösségi hálózatokon keresztül az ISIS tevékenységéhez kapcsolódó publikációkat osztottak meg.

Profiljukon ráadásul nyilvánosan, az iszlám vallás védelmében erőszakot szorgalmaztak, méltatták a terrorista csoportok tagjait, és utaltak a lehetséges célpontokra is, amelyek ellen támadásokat hajthatnak végre a jövőben.

Egyre több helyen állítják vissza a határok ellenőrzését

Szlovénia, Szlovákia, Ausztria és Lengyelország után Németország is úgy döntött, hogy ismételten meghosszabbítja az ideiglenesen visszaállított ellenőrzést több határszakaszán az illegális migrációs helyzetre tekintettel.

Ausztria december 3-tól a teljes osztrák-szlovák szárazföldi határszakaszon további két hónapra, Lengyelország december 4-től a teljes lengyel-szlovák szárazföldi határszakaszon további egy hónapra határozott az ellenőrzések fenntartásáról, míg Németország a Lengyelországgal, Svájccal és Csehországgal közös szárazföldi határain jelentette be az ellenőrzések meghosszabbítását.

Jól látható, hogy míg a brüsszeli balliberális erők illegális migrációt ösztönző tevékenysége nyomán folyamatosan fokozódik a migrációs nyomás a kontinensen, egyes tagállamok, szembesülve a helyzet tarthatatlanságával, saját kezükbe kívánják venni államhatáraik megvédését.

Láthatóan a terrorveszély egyre csak fokozódik Európa-szerte, miközben a muszlim migránsok tulajdonképpen tönkretették a karácsonyt.