Szívbarát asztaltársaságban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Szíves szakácskönyvhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=2712%26tag=1Hogyan lehet helyesen táplálkozni rendkívüli diéta nélkül, megóva magunkat az infarktus és más gyakoribb szívbetegségek kockázatától? Erre keresnek választ a szerzok, miközben több mint 100 kímélő ételreceptet is bemutatnak, kalóriaszámításokkal.Figyelj a szíved szavára!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=45996%26tag=1Történetek a szívinfarktus lelki hátteréről

A fenti riasztó adatokra reagálva indította útjára a 2000-ben létrejött Szív Világszövetség a szív világnapja nevű kezdeményezést, amelynek célja a világ lakosságának tájékoztatása a szívbetegségekről, a szívrohamról, illetve annak tudatosítása az emberekben, hogy milyen fontos szerepet játszik az egészséges életmód e betegségek megelőzésében.
A világ lakosságánál végzett összehasonlító tanulmányok szerint az okok a legtöbb szívbetegség esetén nem genetikai tényezőkben, hanem inkább az életvitelben keresendők. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata az életmód változatással jelentősen csökkenthető. Azaz minden rajtunk múlik!

Csak néhány tanácsot kell megfogadni, és máris többet tettünk szívünkért. Philip Poole-Wilson professzor, a Szív Világszövetség megválasztott elnökének legfontosabb tanácsai az életvitel egészségesebbé tételéhez:
- hagyjuk abba a dohányzást, illetve kerüljük el a füstös helyeket
- a túlsúly csökkentése, illetve kialakulásának elkerülése érdekében mozogjunk többet, lehetőleg naponta minimum 30 percet
- táplálkozzunk egészségesebben! Úgy kell kialakítanunk étrendünket, hogy minél kevesebb zsírt, sok zöldséget, gyümölcsöt, illetve gabonafélét tartalmazzon. Fontos azonban, hogy olyan ételeket együnk amelyeket szeretünk, így új étkezési szokásaink kialakítása nem kellemetlen, hanem élvezetes lesz számunkra.