Bocsánatkérést vár a FIFA-tól Paraguay

Vágólapra másolva!
Gerardo Martino, Paraguay szövetségi kapitánya szerint jobbak voltak a spanyoloknál, Piquét pedig ki kellett volna állítani az első büntető előtt. Óscar Cardozo egy klubba került Baggióval, Maradonával, Platinivel és Zicóval.
Vágólapra másolva!

Spanyolország nagyon szoros meccsen 1-0-ra legyőzte Paraguayt a vb negyeddöntőjében szombaton. A meccsen mindkét fél büntetőt hibázott, Gerardo Martino, a dél-amerikaiak edzője szerint pedig csapata továbbjutást érdemelt volna: "Egálban játszottunk az Európa-bajnokkal, ők kihasználták kevés helyzetük egyikét, mi meg egyet sem a sokból. Továbbá a guatemalai bíró az első félidőben nem adta meg egy szabályos gólunkat, a mi tizenegyesünknél pedig ki kellett volna állítania Gerard Piquét. Remélem, holnap a FIFA bocsánatot kér tőlünk. Át is adtam Jorge Batistának, a FIFA ellenőrének az írásos panaszunkat, bízom benne, hogy eljuttatja Sepp Blatter úrnak."

A paraguayi szakvezető - az AS újságírójának provokatív kérdésére - megismételte, hogy tényleg jobb volt a csapata.
"Mindent megtettünk, ami az erőnkből telt. Ha Cardozo nem hagyja ki a tizenegyest null-nullnál... de kihagyta, pedig Japán ellen hidegvérrel belőtte a továbbjutást jelentő büntetőt. Emelt fővel megyünk haza, büszke lehet ránk a nemzet."

Utóbbi megállapítással egyetért az Ultima Hora című asuncióni lap is, amely főcímében vigasztalja a történelme legjobb eredményét elérő paraguayi válogatottat: "Így is hősök vagytok!" Az alcím: "Megszakad a szívünk, győzelmet érdemeltetek volna."

A lap tudósítója kiemeli, hogy a 40. percben Nelson Valdez szabályos gólt lőtt, amit a bíró érvénytelenített. Rámutat az újságíró, hogy Valdez nem volt lesen, az előtte álló Cardozo viszont nem tett kísérletet a labda megjátszására.

Egy klubban Baggióval, Platinivel és Maradonával

A lap - Óscar Cardozo kihagyott tizenegyese apropóján - felsorolja azokat a nagy játékosokat, akik ugyanígy jártak a világbajnokságokon.

1994-ben az olasz Roberto Baggio a döntőben, a tizenegyes-párbajban hibázott, ezzel aranyéremhez juttatva Brazíliát. Michel Platini az 1986-os vb-n tette ugyanezt a brazilok ellen, csakhogy ott a franciák jutottak tovább. 1990-ben, az olaszországi vb-n Maradona is kihagyott egyet. És a két nagy brazil, Zico és Sócrates is megjárta, az 1986-os világbajnokságon.

Ch. Gáll András