Egyre komolyabb gondok vannak a paralimpia körül

athletics Paralympics pandemic Horizontal
(FILES) This file photo taken on May 11, 2021 shows staff members in protective clothing and masks standing by next to empty seats during a para-athletics test event for the 2020 Tokyo Olympics at the National Stadium in Tokyo. - The public will be asked not to line the route of the Olympic marathon over fears that crowds of fans could spread coronavirus infections, Tokyo 2020 organisers said on July 6, 2021. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
A tokiói paralimpia nagyon nehéz körülmények között kerül megrendezésre - közölték a japán szervezők pénteken.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a fővárosban egyre több a koronavírusos beteg, a kórházak telítődnek a pandémia újabb hulláma miatt. Pénteken 12 új pozitív esetet találtak a paralimpiai résztvevők körében, közülük az egyik sportoló.

A szervezők felszólították a világversenyre érkezőket, hogy kerüljék a csoportos étkezést és ivást, miközben kilátásba helyezték, hogy folytatják az alapos és módszeres teszteléseket a sportolók és kísérők körében.

A kedden kezdődő és szeptember 5-ig tartó paralimpiai versenyek - akárcsak korábban a nyári olimpia - nézők nélkül zajlanak.