Vágólapra másolva!
Nagyszabású változásokat jelentett be a fiatalítás jegyében a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Univer KSE.

"Miután egyértelművé vált, hogy az alapszakasz végén nem jutunk be a legjobb nyolc közé, újra kell fogalmaznunk a céljainkat. A szerkezetváltás érdekében szerződést bontottunk Miroslaw Lopatkával, Ben Adamsszel és Milan Radovanoviccsal, akiknek helyét egy hároméves program során saját nevelésű tehetségekkel töltjük fel" - mondta a kecskeméti sajtótájékoztatón Molitórisz Károly szakosztályelnök, hozzátéve: a továbbiakban kevés légióst kívánnak foglalkoztatni.

A vasárnap Meszlényi Róbert vezetőedzőtől is megváló csapat kispadján megbízott státuszban a szezon végéig eddigi segítője, Forray Gábor ül majd, nyáron pedig meghívásos pályázatot írnak ki a tréneri posztra.

A Magyarországon eddig szinte példátlan utánpótlás-nevelő program keretében a korosztályos együttesekben szereplő mintegy 200 gyerek - akik közül a juniorok vasárnap bajnoki címet szereztek - profi képzésben részesül majd.

"A klubot 99,6 százalékban tulajdonló Univer Rt. változatlanul kitart a férfi kosárlabda mellett" - tette hozzá Sörös Jenő kommunikációs és marketing-menedzser.

A kecskemétiek 24 forduló után 11/13-as mérleggel a tabella kilencedik helyén állnak.