Dibusz: Nincs más hátra, mint előre, győzni kell! - videó

DIBUSZ Dénes
Budapest, 2023. augusztus 31. A győztes ferencvárosi játékosok, középen Dibusz Dénes kapus, ünnepelnek a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának második, Ferencvárosi TC és a litván Zalgiris Vilnius mérkőzése után a Groupama Arénában 2023. augusztus 31-én. A Ferencváros bejutott a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörébe, miután 3-0-ra nyert a litván csapat ellen, így kettős győzelemmel lépett tovább. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a Ferencváros a szezon egyik legfontosabb meccsére készül a szerb Csukaricski ellen a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában. Egy győzelemmel a magyar bajnok hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé. Tudja ezt Dibusz Dénes, a Fradi kapusa és csapatkapitánya, akinek a legfontosabb dolga az lesz, hogy bravúrjaival megakadályozza a gólszerzésben a hazai csapatot. Lehet-e tökéletes évzárása a magyar válogatottnak kapusnak, tettük fel a kérdést?

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Leszkovacból.

Szerda este vacsora után papíron már pihenő járt volna a játékosoknak, ám Botka Endrét és Dibusz Dénest is információkra éhes újságírók várták. Utóbbit a Fradi Média munkatársai mellett az Origo is megkérdezte arról, hogy miért vár ismét sorsdöntő meccs a csapatra?

Dejan Sztankovics is tudja: Dibusz Dénes bravúrjaira mindig számíthat a Fradi kapujában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Egyértelmű a feladat: egy kiegyensúlyozott csoportban vagyunk, ahol hármas versenyfutás zajlik a továbbjutásért. Miután a Csukaricskit eddig mindenki legyőzte, ahhoz, hogy ne kerüljünk lépéshátrányba, nekünk sem lehet más célunk, mint győzni csütörtök este."

Dejan Sztankovics a meccs előtti sajtótájékoztatón kiemelte: egyrészt kapott gól nélkül kellene lehozni a meccset, másrészt a kapu előtt sokkal hatékonyabbnak kell lennie a magyar bajnoknak. Előbbiben kulcsszerepe lesz Dibusznak.

Dibusz Dénes a válogatott eredményességének is egyik kulcsszereplője Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Örök igazság, hogy, ha nem kapsz gólt, de legalább egyet tudsz rúgni, akkor megvan a győzelem. Nagyon bízom benne, hogy kapott gól nélkül fogjuk tudni abszolválni ezt a meccset.

De biztos, hogy ezúttal egy sokkal agresszívebb ellenféllel találkozunk, akik tét nélkül léphetnek pályára, hiszen továbbjutási esélyük már nincs, ugyanakkor szeretnék megmutatni, hogy jobb csapat annál, hogy nulla ponttal álljanak a tabella végén. Nekünk maximális alázattal, fegyelemmel, odaadással kell pályára lépnünk,

Ami az előrejátékot illeti, szerintem mindig megvannak a helyzeteink, csak jobb százalékban kell őket értékesíteni."

A Sztankovics által említett "gyilkos ösztön"-ről elmondta, ő is látja, hogy az utóbbi hetekben mintha nem lett volna olyan éles az együttes, mint korábban.

- adta ki a jelszót a kapus, aki elárulta, hogy meccs közben nem fognak azzal foglalkozni, hogy áll a Fiorentina-Genk párharc, mer nem szabad elveszíteni a fókuszt a saját feladatukról.

"De a lefújás után mindig az az első, hogy megkérdezem, mi lett a másik pályán" - tette hozzá.

A kapus közel tökéletesen zárhatja az idei évet, hiszen nem régen született meg a kislánya, a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, a Fradival pedig összejöhet az újabb kupatavasz.

"Sok meccsünk van még hátra, azaz azt nem mondom, hogy tökéletes lehet az évzárás, de az biztos, hogy amit célul kitűztünk a szezon elején, azaz az egyenes ági kijutás a válogatottal, a Fradival pedig a tavasz megérése, ahhoz közel járunk. És valóban megszületett a kislányom is.

A Csukaricski-Ferencváros Konferencia-liga találkozót az Origo a szokott módon élő szöveges és helyszíni meccstudósítás formájában dolgozza fel. Kezdés 21 órakor!