Vágólapra másolva!
A korábbi 77-szeres román válogatott focista, Adrian Mutu lerántotta a leplet Cristiano Ronaldóról, egészen pontosan kikotyogta a portugál sztár nagy tervét, ami még pár évig biztosan a futballpályán tartja az ötszörös aranylabdást.

Cristiano Ronaldo fizikálisan még tökéletes formában van, ami akkor is elismerésre méltó, ha a németországi Európa-bajnokságon jól látszott, hogy már nem a régi: kicsit lassabb lett, a cselei és a szabadrúgásai már vajmi kevés segítséget jelentenek a csapatának, a kapura pedig csak minimális veszélyt jelentett az ember, aki pályája csúcsán számolatlanul ontotta a gólokat.

És mégsem tudja, akarja abbahagyni a profi focit. Nincs szó betegségről, és nem fenyegették meg, hogy ha leáll, akkor valami szörnyűség történik vele vagy a családjával. Egészen másról van szó, amit a korábbi 77-szeres román válogatott csatár, Adrian Mutu kotyogott ki az iAMsport.ro iAM Stucan címet viselő podcastjében.

A megfejtés ilyen egyszerű:

Ronaldo addig nem akar visszavonulni, amíg nem lépett pályára a fia, Cristiano junior mellett. Ez a valódi motivációja, addig nem fogja abbahagyani, amíg nem játszott legalább egy hivatalos meccset a fia oldalán. És az Al-Nasszr csapatában ez a lehetőség adott számára. Nyilvánvaló, hogy egy Real Madrid szintű csapatban sokkal nehezebben megoldható lenne ez a dolog 

- mondta Mutu.

Cristiano Ronaldo, Cristiano Jr.
Ronaldo háta mögött az ifj. Cristianóval 2023. január 3-án hivatalos bemutatkozásán az Al-Nasszr csapatáná
Fotó: AFP

A dolognak azonban még a szaúdi ligában is vannak kisebb bökkenői. Egyrészt, hogy az ifjabb Ronaldo június 17-én még csak a 14-et tölötte, másrészt pedig, hogy az idősebb Ronaldónak már csak egy évig van élő szerződése a bajnoki ezüstérmessel. És akár mekkora sztár is Ronaldo, még Szaúd-Arábiában is elvárnak tőle egy bizonyos teljesítményt, hiszen azért vették meg és azért kapja az irdatlan fizetését, hogy bajnoki címhez segítse az Al-Nasszrt (nem fogja) és cseleivel góljaival szórakoztassa, illetve az ajándékboltban való pénzköltésre sarkallja a nézőket.

Ugyanakkor Ronaldo van akkora sztár, és puszta jelenlétével tett annyit a szaúdi liga népszerűsítésért, addig kötnek vele egy évre szóló szerződéseket, amíg a fia játékra alkalmas nem lesz a felnőtt ligában.

 Cristiano Jr. jelenleg az Al-Nasszr ificsapatában pallérozódik, ahogy tette korábban a Juventus és a Manchester United akadémiáján is.

LeBron James lehet a példa

Ronaldo döntése és terve korántsem példa nélküli, a legfrissebb példa alig pár héttel ezelőttről juthat sokak eszébe. Az NBA történetének legjobb pontszerzője, a liga valaha volt egyik legjobb játékosa, 

LeBron James is már évekkel ezelőtt kijelentette, hogy addig marad a parketten, amíg nem játszhat a fiával egy csapatban a világ legerősebb bajnokságában.

A Ronaldónál egy évvel idősebb, 40 éves LeBron Jamesnek viszont van annyi előnye, hogy legnagyobb fia, Bronny James már 20 éves, egyetemre jár, és bejelentkezhetett a draftra. King James pedig minden hatalmát és befolyását latba vetve el is intézte, hogy a Los Angeles Lakers a draft második körében, az 55. helyen "lecsapjon" Bronnyra, aki ugyan ügyes kosaras, de, ha nem az lenne az apja, aki, aligha akarta volna bármelyik csapat is megszerezni.

Az ifjú Cristianónak még biztosan kell három év, hogy pályára léphessen a felnőttek között, és még akkor is csak 17 éves lesz. Kérdés, hogy ezt hajlandó-e kivárni az Al-Nasszr, és fizetni addig a papa nem kis bérét.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Kapcsolódó cikkek:

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!