Vágólapra másolva!
Fennállásának 15. évfordulóját ünnepli a nyáron a főváros máig egyetlen és legnagyobb ifjúsági szabadidő központja, a városligeti Petőfi Csarnok. A jubileumot június 2-tól, három napos programsorozattal köszöntik a PeCsában.
Vágólapra másolva!

Az ünnepségek sorát - visszaidézve a másfél évtizeddel ezelőtti kapunyitást - a Karthago együttes koncertje indítja a szabadtéri nagyszínpadon. Ugyanaznap éjszaka a Depeche Mode Klub szervezésében a NEO együttes lép közönség elé.
A jubileumi programok a Csillagfény-Starlight Gálával folytatódnak június 3-án estétől egészen másnap 10 óráig. Annak idején a Csillagfény diszkó volt a legnépszerűbb a budapesti fiatalok körében. Az egykori dj-k mellett az éjszakai Starlight Trance Party-n a mai lemezlovas mezőny kiválóságai is mixelnek.
Az ünnepi eseménysorozat záró rendezvénye a június 4-i folk-buli lesz. A szabadtéri koncerten Sebestyén Márta és a Muzsikás együttes, az Odessa Klezmer Band és a Ternipe lép színpadra. Az ünnep a Sirtos együttes görög táncházával zárjul.

A Petőfi Csarnok tizenöt év alatt mintegy 14 ezer rendezvénynek adott helyet, a programokat 8,5 millión látogatták. A koncertek mellett a Trafó Kortárs Művészetek Háza megnyitásáig a városligeti intézmény adott otthont a kortárs művészetek bemutatkozásának is.

(MTI)

Ajánló: