Minden modern GeForce bányászellenessé válhat

asus rog strix rtx 3080 geforce videokártya grafikus kártya
Asus ROG STRIX RTX3080 10G GAMING
Vágólapra másolva!
Nem csak a frissített RTX 3060 felezi meg a bányászat sebességét.
Vágólapra másolva!

Jó hírekkel szolgált a Galax kártyagyártó a gamereknek, a kriptovalutákat bányászóknak célhardvereket kínáló NVIDIA a közeli jövőben lecsap a fogyasztóknak szánt termékeit régóta felvásárló ügyeskedőkre. Nemrég már szó esett arról, hogy a GeForce RTX 3060 grafikus processzorának új hardveres revíziójával a cég visszaállítja a kártyán debütált bányászatszabotálót, amelyet véletlenül maga kapcsolt ki egy fejlesztői driverben. A frissített GPU-val szerelt kártyák tömeggyártása május közepe táján indul, ahogy a gyártópartnerek kifutnak a régi lapkaváltozatból.

A kép csak illusztráció (Asus ROG STRIX RTX3080 10G GAMING) Forrás: Asus

Viszont ez csak a kezdet, a Galax weboldalán ugyanis egymás után tünedeznek fel a legkülönfélébb olyan GeForce videokártyák, amelyek legfeljebb félsebességgel használhatóak a kriptovaluták bányászatára, így nem éri meg ilyen célra vásárolni azokat.

A jelek szerint az RTX 3060 mellett az RTX 3060 Ti, az RTX 3070, továbbá az RTX 3080 modell is frissített grafikus processzort kap, így hacsak nem sikerül feltörni a védelmet, akkor az összes a gamerek által ténylegesen megvásárolni kívánt GeForce-ról lemondhatnak majd a kriptobányászok.

Az AMD továbbra sem kíván bányászat elleni védelmet építeni a videokártyáiba, azonban a legújabb Radeon RX 6000 szériájában dolgozó grafikus processzorai egyes hardveres optimalizációk miatt enélkül is nagyon gyengék a kriptobányászatban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!