Vágólapra másolva!
A színházi világnap alkalmából hétfőtől szombatig emlékezetes előadásokat láthatnak a Magyar Televízió nézői a kettes csatornán. A közvetítések előtt Sugár Ágnes beszélget olyan művészekkel, akik kapcsolódnak a darabhoz.
Vágólapra másolva!

A március 27-i ünnep alkalmából az ötvenéves Magyar Televízió is feleleveníti hagyományait, és ismét színházi közvetítéseket sugároz a kettes csatornán. A március 26-án, hétfőn kezdődő, szombat estig tartó egyhetes sorozat neves művészeket, kivételes színdarabokat és előadásokat idéz fel.

Az m2 ünnepi programsorozata március 26-án, hétfőn kezdődik Thomas Mann Mario és a varázsló című darabjával a Thália Színház előadásában. Az előadással Latinovits Zoltánra emlékeznek: Mácsai Pál mesél a művészről. Március 27-én a budapesti Katona József Színház A talizmán című zenés komédiáját nézhetik meg az érdeklődők. A Csirkefej című tragédiát mutatja be az m2 március 28-án, szerdán, másnap pedig a Play Strindberg című kamaradráma közvetítését láthatjuk a Nemzeti Színházból március 29-én, csütörtökön. Március 30-án, pénteken háromfelvonásos vígjáték, A nagymama ígér könnyed kikapcsolódást, olyan színészóriásokkal, mint Sinkovits Imre, Agárdy Gábor, Kállai Ferenc és Tolnay Klári.

Szombatra már csak egy marad, 21 órától Bernard Shaw Warrenné mestersége című színművét sugározza az m2 Berényi Gábor rendezésében, aki a szerző szavait felidézve ajánlja a programot: "Az én darabjaim egyetlen tárgya az élet, egyetlen tulajdonságuk az élet iránti érdeklődés."

A színházi világnapot 1962 óta ünneplik annak emlékére, hogy a párizsi Nemzeti Színház öt évvel korábban megnyitotta kapuit. Jean Cocteau írta az első köszöntő szövegét, s ezzel hagyományt teremtett: 1978 óta e napon a világ valamennyi színházában felolvassák az üzenetet, mely felhívja a figyelmet a színházművészet és a kultúra fontosságára, tiszteleg a színészek, a színházi dolgozók előtt, és a közönség szeretetét, támogatását kéri.