Furcsa dolgot tenne Jákob Zoltán a fiatalodás érdekében

Jákob Zoltán
Vágólapra másolva!
Jákob Zoltán, a TV2 Nagy Ő című műsorának főszereplője a mesterséges intelligencia segítségével megfiatalítaná magát. Többek között erről beszélt legutóbbi interjújában, de a mozaikcsaládjáról, a gyerekkoráról és a szerelemről is ejtett néhány szót.
Vágólapra másolva!

Jákob Zoltán azt mondta a HOT! Magazinnak, nagyon boldog gyerekkora volt.

Egy szűk közösségben éltem egy pici zsákfaluban, ahol nagyon kevés emberrel találkoztam. Az édesanyámmal töltött idő volt számomra a boldog idő; apukám mindig úton volt és dolgozott, a bátyám pedig akkoriban már felköltözött Budapestre. Ahogy nőttem fel, úgy tűnt el bennem ez a fajta felhőtlen boldogság az elvárások és a megfelelések miatt. Mostanában tért vissza, most vagyok olyan boldog, mint gyerekkoromban" – mondta a Nagy Ő főszereplője, aki arról is beszélt, neki is van megfelelési kényszere.

"Szerintem minden emberben van. Saját magadat nem látod úgy, mintha mások szemével néznéd, és ez probléma. Most, hogy sok pénzem lett, rájöttem, hogy a pénz nem boldogít, ha nem vagy kibékülve magaddal. Először kell egy önismeret, hogy aztán a javakkal boldog tudjak lenni. A pénz csak rátesz a boldogságra, nem tudja megalapozni."

tv2

Jákob Zoltánról már hamar kiderült, nagyon jól bánik a pénzzel, és az is, hogy szeret dolgozni.

Mindig spóroltam, és félretettem, amit tudtam. Később tanultam meg, hogy nem a spórolás a jó út, hanem inkább az, hogy több bevételed legyen. Ha nincs bevétel, nincs miből spórolni. Annak idején senkinek sem volt saját autója a faluban – mi vettük meg az első privát járművet. Édesapám nagyon szorgalmasan gyűjtögetett; bevállalta, hogy az első és második szomszéd paprikaföldjét gondozza terményért cserébe, mert ők lusták voltak elvégezni a munkákat. Éjjel-nappal paprikáztunk, disznóink is voltak. Mindenbe belefogtunk, amibe csak lehetett."

A milliárdos mérnökként kezdte karrierjét, építésvezető volt Németországban.

Ezt egy idő után anyagilag nem akarták elismerni, így hazajöttem, és vállalkozó lettem. Majd egy cseh ember megkeresett, hogy nem szeretnék-e itthon műköröm-alapanyagokat forgalmazni. Hamarosan kiderült, hogy csúnyán átvertek, ám erről nem szeretnék beszélni. Szakítottam vele, kimentem Hollandiába, behoztam egy amerikai műkörömmárkát, ám azt egy idő után nem fejlesztették tovább, így elkezdtem foglalkozni a saját márkám fejlesztésével. A többi pedig már történelem."

Jákob Zoltán úgy gondolja, nem szállt el a sikertől és ennek meg is van az oka.

"Aki úgy lesz sikeres, hogy protekciója van, az lehet, hogy nehezen tudja kezelni. A sikert úgy lehet feldolgozni, hogy apró sikerek vannak gyerekkorom óta, és azokból építkezem. A suliban kiválasztottak őrsvezetőnek; amikor bevonultam katonának, ott is előléptettek zászlóaljírnoknak – ezek apró örömök, amik folyamatosan segítettek. Gyakorlatilag immunis vagyok arra, hogy elszálljak, mert megtanultam kezelni ezeket."

Már csak az igazi hiányzik az életéből, akinek a csillagokat is lehozza majd.

"Egész életemben vártam a nagy Ő-re. Többször is éreztem, hogy most itt van az életemben, aztán kiderült, hogy nem azt az illetőt szánta nekem az ég. De sosem értelmeztem úgy, hogy kidobott idő volt egy párkapcsolat. A nagy Ő nem azt jelenti, hogy valakivel örökre együtt vagyok, hanem azt, hogy megtalálom a páromat, akivel lélekben is együtt tudok élni... A szeme a legfontosabb. Ha látok a tekintetében egy szikrát, akkor az engem megfog. Onnantól kezdve nem érdekel, hogy milyen a feneke vagy a testalkata. Érdekel, hogy tudjunk jókat beszélgetni egymással. Ezt követően nézem meg, hogy mennyire ápolt, figyel-e a hajára, körmére. Ha én beleszerelmesedek valakibe, elmegyek a falig."

A cikk folytatásáért lapozzon!