Felszálláskor tört össze egy Airbus futóműve

Cargo Plane Inspected At Philadelphia Airport For Suspicious Package GettyImageRank2
PHILADELPHIA - OCTOBER 29: A UPS cargo plane rests on the tarmac after a suspicious package was found onboard October 29, 2010 at Philadelphia International Airport in Philadelphia, Pennsylvania. Packages were found in Philadelphia and Newark, New Jersey after federal investigators were alerted by the discovery of a potentially explosive device at an airport in Birmingham, England last night. William Thomas Cain/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A US Airways 1702-es járata Philadelphiából készült felszállni, amikor a futómű defektje miatt a pilóta visszatette a gépet a földre. Senki sem sebesült meg, a futómű viszont összetört.
Vágólapra másolva!

Több mint 150 embert evakuáltak az US Airways Philadelphiából Floridába tartó járatáról, miután a repülőgép futóművei még a felszállópályán összetörtek. Az utasokat felfújható rámpákon menekítették ki a gépről. Egy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, de senki sem sérült meg.

A repülőgép épp felszálláshoz készült, amikor a baleset történt. Az Airbus 320-ason 149 utas és ötfős személyzet utazott. Az egyik utas szerint nagyon szeles volt az idő, és amikor a gép felszállni készült, az orra visszaesett, és a pályának ütközött.

Az elsődleges szakértői jelentés szerint a Philadelphiából Fort Lauderdale-be tartó 1702-es járat futóművének az abroncsa defektet kapott, ezért a pilóta úgy döntött, hogy megszakítja a felszállást.