Ezzel a módszerrel a kenyér fagyasztás után is finom marad

ciabatta kenyér
Vágólapra másolva!
Néha előfordul, hogy elszámoljuk magunkat a kenyérrel: többet veszünk, mint amennyi elfogyna. Ilyenkor tegyük be a fagyasztóba, jó lesz még az, amikor elfogy a friss, nekünk meg nincs időnk boltba menni. Csak kivesszük a fagyasztóból, majd kiolvasztjuk ezzel a szuper módszerrel és már ehetjük is.
Vágólapra másolva!

Ha egész kenyeret vettünk, érdemes felszeletelni fagyasztás előtt, hiszen sokkal könnyebb dolgunk lesz a kiolvasztásakor.

A zsömléket, bagetteket, kis cipókat és a kifliket egyben is lefagyaszthatjuk.

Ha a kenyér be van csomagolva, akkor ne bontsuk ki, hagyjuk az eredeti csomagolásában. Ha nincs, akkor tekerjük körbe műanyag fóliával. Tegyük nejlon vagy fagyasztózacskóba, és be a fagyasztóba.

Forrás: Shutterstock

Amennyiben előregondolkodtunk, és az egész kenyeret felszeleteltük fagyasztás előtt, akkor csak kivesszük a szeleteket, és betesszük a sütőbe. Nem kell az egész kenyeret kiolvasztani, csak azt a néhány szeletet, amire szükségünk van.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és hagyjuk bent pár percre a szeleteket. Hagyhatjuk felengedni a pulton is, de ebben az esetben előző este kell kivennünk.

Ha egész kenyeret fagyasztottunk, két választásunk van. Vagy kivesszük előző nap, és egy éjszakára a pulton hagyjuk. Ezután betesszük szintén 180 fokra előmelegített sütőbe legalább 10-15 percre,

hogy ropogós legyen a héja.

Vagy pedig rögtön az előmelegített sütőbe tesszük fél órára. Fontos, hogy amit egyszer kiolvasztottunk, már ne fagyasszuk vissza!