A kormány gazdasági zavaroktól tart

Vágólapra másolva!
Kedd éjjel a nemzetbiztonsági kabinet több miniszter részvételével rendkívüli ülésen vitatta meg az Amerikát ért támadás következményeit. Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: a támadásnak gazdaságilag érinthetik elsősorban Magyarországot.
Vágólapra másolva!

Orbán szerint Magyarországot semmivel sem fenyegeti több veszély, mint a támadás előtt. "Kritikus helyzetre nem kell felkészülni" - mondta. Ugyanakkor a miniszterelnök beszámolt arról, hogy a támadás után másfél órával több biztonsági kérdésről született döntés. A hadsereg riadókészültségben van, és több intézmény védelmét megkétszerezte a rendőrség. Az erősített védelem elsősorban az amerikai érdekeltségű intézményeket érinti, de megerősítették a stratégiai fontosságú hazai épületek őrzését is. Utóbbiak közül a paksi atomerőművet említette Orbán Viktor.

A kormány úgy tudja, a támadásnak nem voltak magyar áldozatai, de Orbán szerint korai ezt egyértelműen kijelenteni.

Amennyiben valamelyik NATO tagállamot támadás éri, a szövetség tagjainak közösen kell fellépniük az agresszor ellen. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor nem kívánt válaszolni az [origo] kérdésére, mely azt firtatta, lehetnek-e hazánkra vonatkozó katonai következményei, ha kiderül, egy állam áll a támadás mögött.

[origo]