Vágólapra másolva!
A másodosztályú olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Parma légiósa, Balogh Botond elárulta, hogy Olaszországban gyakran kapja meg kérdésként, hogy mi lehet Marco Rossi és a magyar fociválogatott sikerének titka.

A 21 éves védő pénteken kezdőként 67 percet játszott a magyar válogatott Törökország ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésén. Az immáron 3-szoros válogatott Balogh Botond tudja, hogy elsősorban Willi Orbán sérülése miatt jutott szóhoz a kezdőcsapatban.

Magyarország, Törökország, labdarúgás, mérkőzés, válogatott, bemelegítés
Balogh Botond (jobbra) szeretné beverekedni magát az Európa-bajnoki keretbe
Fotó: Origo - Csudai Sándor

„Williről két nappal a meccs előtt derült ki, hogy nem tud játszani, onnantól sejtettem hogy esélyt kapok. Nem ijedek meg ezektől a lehetőségektől, egy jó közepes meccset tudtam játszani a törökök ellen. Nem vagyok magammal teljesen elégedett, de a legfontosabb, hogy győztünk, és ehhez próbáltam hozzátenni a magamét – mondta Balogh a Magyar Nemzetnek. – 

Teszem, amit tennem kell, próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani, de tudom, hol a helyem ebben a csapatban. 

Megkaptam az esélyt, de ez még nem a végcél, még keményebben szeretnék dolgozni, hogy ennél is több lehetőséget kapjak."

Olaszországban kíváncsiak Rossi titkára

A Serie B-ben listavezető Parma légiósa arról is beszélt, hogy Olaszországban gyakran kérdezik arról, hogy mi lehet a magyar labdarúgó-válogatott immáron 13 meccse tartó veretlenségének titka.

Olaszországban egyre több játékos kérdezget arról, mi történt nálunk, hogy egyre erősebbek vagyunk 

– árulta el Balogh, aki részben Marco Rossi személyével magyarázza a sikert. – A mester egyedi stílusa, amit behozott, úgy látszik, működik."

A magyar válogatott legközelebb kedden, Koszovó ellen lép pályára a Puskás Arénában, a 19 órakor kezdődő mérkőzést az Origo élőben közvetíti.

Kapcsolódó cikkek