Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott keddi, Koszovó ellen 2-0-ra megnyert felkészülési mérkőzése után a találkozót végigvédő Dibusz Dénes beszélt arról, hogy ő vagy Gulácsi Péter lehet Marco Rossi együttesének kapusa a nyári Európa-bajnokságon.

Ahogy arra számítani lehetett, miután a törökök ellen Gulácsi Péter volt a kapuban, a koszovóiak ellen 2-0-ra megnyert összecsapáson Dibusz Dénes védett a magyar válogatottban. A Ferencváros kapusa több védést is bemutatott a mérkőzésen, majd a találkozó után beszélt a nyári Európa-bajnokságot illető kapuskérdésről.

Dibusz Dénes, Gulácsi Péter
Dibusz Dénes vagy Gulácsi Péter lesz a kezdőkapus az Európa-bajnokságon?
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Szerintem 

kicsit fel van fújva ez a téma, túl van lihegve. 

Van még bő két hónap addig, hogy döntés szülessen erről a kérdésről. Mindketten mindent megteszünk azért, hogy meggyőzzük a kapitányt. Én azt gondolom, hogy 

mindkettőnknek jól sikerült a maga találkozója, amin védhetett, ez a legfontosabb. 

A csapat a Törökország és Koszovó elleni mérkőzését megnyerte, kapott gól nélkül, úgyhogy mindketten boldogok lehetünk" – mondta Dibusz a Magyar Nemzetnek.

Marco Rossi szövetségi kapitány a találkozó előtt úgy nyilatkozott, hogy „a szívemre teszem a kezem és úgy mondom, hogy még én sem tudom, hogy ki lesz az első számú kapusunk", és minden bizonnyal az elmúlt két felkészülési mérkőzés után sem lett sokkal előrébb ebben a kérdésben. A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb júniusban, Írország és Izrael ellen lép pályára, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt.