Egyre nagyobb a botrány a Republic zenekar körül

sztárok, Nyilatkozatával szerződést szegett a Republic együttes volt tagja, Tóth Zoltán
Vágólapra másolva!
Már tíz éve, hogy a frontember, Bódi László, azaz Cipő halála miatt feloszlott az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Republic. Legalábbis eredeti formájában nem működhetett tovább, így kétfelé szakadt a csapat. A feloszlásból a mai napig adódnak problémák, melyek fokozzák a feszültséget az egykori tagok, sőt, már a zenekar rajongói között is.
Vágólapra másolva!

Elsősorban a Republic névhasználatból adódik a probléma, ugyanis Boros Csabáék ezen a néven folytatták tovább Bódi László, Cipő halálát követően. A zeredeti zenekar második többségi daltulajdonosa, a zenekar hangszerelője és zenei rendezője, Tóth Zoltán András barátja halála után képtelen volt folytatni a közös munkát, úgy érezte, tiszteletlenség Cipő dalait az eredeti formációban előadni.

Bódi László, Cipő halála után kettészakadt a zenekar Forrás: MTI/Beliczay László

Tóth Zoltán András 2013-ban kivált az eredeti Republicból, majd megalapította a Kék és Narancssárga Produkciót, így járja az országot. Fellépéseit beárnyékolja a mai napig, hogy sokszor feltüntetik a neve mellett a Republic nevét is, ebből adódnak a legnagyobb viták a korábbi zenésztársak között, ugyanis jogilag a Republic név már Boros Csabáékhoz tartozik.

Ebből kifolyólag kezdődött el egy nyilvános háború a zenekar neve miatt, mivel Boros Csabáéknak nem tetszett, hogy Tóth Zoltán András is a Republicra hivatkozik a fellépéseken. Ezért azt találták ki, hogy minden bejegyzésük mellett feltüntetik azt a jelzőt, hogy valódi Republic, ezzel aláásva Tóth tekintélyét, aki akarata ellenére keveredett a helyzetbe, így nem soká reagált is Borosék akciójára.

Merthogy erős szégyen ez rám nézve! Nekem is szóljatok, ha ilyet láttok! Köszönettel: Tóth Zoltán (REPUBLIC 1990-2013)" - írta közösségi oldalán, hogy tisztázza a helyzetet, de nem állt meg ennyinél, ő is odaszúrt egykori zenésztársainak a sértő "valódi" megjegyzés miatt.

És ha már nem találnád, a jó visszhangokért ide kell jönni! Hétvégén 4 koncert, gyertek!" - írta a nagy vitát kirobbantó bejegyzésében.

A feszült hangulatú bejegyzések alatt a követőik is elmondták a véleményüket, de egyesek olyan túlzásokba estek, hogy már Boros Csabáék halálát is kívánták. Egyre inkább elszabadultak az indulatok, olyan is akadt, aki Tóth Zoltánt okolja Bódi László, Cipő halála miatt - írja a Bors.

A Republic zenekar tagjai már Cipő nélkül Forrás: Nap Média