Vágólapra másolva!
Rezgés érezhető az erőben, legalábbis a Lucasfilm háza táján. A Comic-Con konferencián bejelentették a harmadik epizód végleges címét is.
Vágólapra másolva!

A Revenge of the Sith (A Sith bosszúja) címre keresztelt harmadik epizódról a Comic-Con International elnevezésű sci-fi és képregény konferencián rántották le a leplet a kaliforniai San Diegóban.

A Sith-ek az Erő sötét oldalának mesterei, s mint ilyenek, a Jedi lovagok esküdt ellenségei. A Csillagok háborúja-univerzumában a Sitheket pár ezer évvel ezelőtt szinte teljesen kiirtották a Jedik, ám a sötét rend titokban működött tovább. A színfalak mögött munkálkodtak, egy-egy mesterből és tanítványból álló párba szerveződve, s gyűjtögették az erejüket, hogy megsemmisítő csapást mérhessenek a Jedikre.

"Egy ideje az új részek elnevezése különleges jelentéssel bír a Csillagok háborúja rajongóinak keménymagja számára" - mondta Steve Sansweet a Lucasfilm tartalomszolgáltatási és közönségkapcsolati igazgatója. A weboldalakon hosszú ideje megy a találgatás az új epizódok címét illetően."

A Revenge of the Sith története három évvel a Klón háborúk kirobbanása után kezdődik. A küzdelemnek csaknem vége, s a Jedi tanács megbízza Obi-Wan Kenobit, hogy állítsa törvény elé Grievous tábornokot, a szeparatista droid hadsereg vezetőjét. Eközben a Coruscanton Palpatine kancellár megerősödött, s politikai tisztogatásaival az egykori Köztársaságból kialakítja a hatalmas Galaktikus Birodalmat. Ezen kívül feltárja az erő valódi titkait legközelebbi szövetségese, Anakin Skywalker előtt, azzal a céllal, hogy az ifjú Jedit átcsábítsa a Sötét Oldalra.

A Comic-Con International-on tartott Lucasfilmes eseményen a cím bejelentésén kívül levetítették a szeptember 21-én megjelenésre kerülő Csillagok Háborúja-trilógia DVD kiadásának előzetesét, illetve egy rövid ízelítőt az Empire of Dreams: The Story of the Star Wars Trilogy című dokumentumfilmből. A részlet egyik legviccesebb momentuma vitathatatlanul az volt, amikor az eredeti szereplőválogatáson olyan ismert nevek olvastak fel szöveget, a szerep elnyerésének reményében, mint például Kurt Russell, aki Luke Skywalker lézerkardjára pályázott. Ezt egy a Leia hercegnőt megszemélyesítő Carrie Fisherrel készült interjú követte, majd Rick McCallum producert, illetve az Anakint játszó Hayden Christensent kérdezhették az újságírók.

Szóba került a Csillagok háborúja eredeti epizódjainak felújított DVD-kiadása is, amely a kalózok ténykedésének köszönhetően már fel is került a világhálóra. A hírek - s egyes képek tanúsága szerint - A Jedi visszatér legújabb változatának végén szellemként megjelenő Obi-Wan Kenobit, Yodát és Anakin Skywalkert ábrázoló képsorokat átdolgozták, s kiretusálták a felvételről az eredetileg Anakint alakító Sebastian Shawt. Helyére Christensen került be, a harmadik epizódban látható frizurájával.

Sansweet ezen kívül beszél elárulta, 2005-re is terveznek további DVD megjelenéseket, s a bemutató végén megmutatta a közönségnek az általa viselt Revenge of the Sith pólót is, amely természetesen megrendelhető a Csillagok Háborúja hivatalos weboldalán is.

A 23 esztendős Christensen, aki előbb Anakint, majd később Darth Vadert alakítja a filmben, teljesen beleszeretett a sötét nagyúr figurájába.

"Sajnos a forgatás végén nem tarthattam meg a jelmezt" - mondta a Comic-Con Internationalon is nyilatkozó fiatal színész.

Forrás: InterCom

Christensen teljesen beleélte magát Vader karakterébe, s olyan tehetségesnek mutatkozott a fénykardozás tekintetében, hogy még egy készülőfélben lévő számítógépes játék készítőit is megkérte, változtassanak a mozgásán, hogy az jobban hasonlítson Vaderére.

"Fantasztikus élmény volt a sötét nagyurat eljátszani" - lelkendezett az ifjú sztár. "A forgatások során csak erre tudtam gondolni, hogy a végén majd eljön ez a pillanat is. Amikor feltettem a sötét sisakot, és Vaderként sétáltam a stúdióban... ez felért egy orgazmussal."