Vágólapra másolva!
George Lucas egy amerikai tévéműsorban elárulta, nem sokon múlott, hogy Steven Spielberg rendezze a Jedi visszatért. A filmes további titkokat is megosztott a nézőkkel.
Vágólapra másolva!

A 60 éves filmes az A&E amerikai tévécsatorna kétórás műsorában vendégeskedett, amely a Star Wars: Empire of Dreams (Csillagok háborúja: Az álmok birodalma)címet kapta. A program a nemsokára megjelenő Csillagok háborúja-trilógia szeptember 21-i DVD-megjelenését hivatott beharangozni.

A műsorban megjelent az egykori legendás szereplőgárda is. A főszerepet játszó Mark Hamillen kívül a Leia hercegnőt megszemélyesítő Carrie Fisher és az asztalosból Han Solóvá avanzsált Harrison Ford is tiszteletét tette Lucas mellett.

A műsorból kiderült, a rendező-producer szerette volna, ha Spielberg ülhet A Jedi visszatér rendezői székében, azonban az amerikai rendezői páholy és egyéb hollywoodi körülmények ellehetetlenítették kettejük együttműködését.

A televíziós program során a hamarosan piacra kerülő DVD extra tartalma is szóba került. Így a rajongók azt is megtudhatták, hogy az új epizódokban Anakin Skywalker szerepét alakító Hayden Christensent digitálisan odamontírozták A Jedi visszatér végén látható szellemek, Obi-Wan Kenobi és Yoda mellé. Ezen kívül az 1997-ben kiadott digitális változtatásokon is finomítottak, mint ahogyan arról korábban már olvashattak az [origo] filmklub oldalain is.

Egy jelenet A birodalom visszavág-ból

Egy további érdekesség a DVD-változaton A Gyűrűk Ura-trilógia rendezőjének, Peter Jacksonnak a feltűnése. A Csillagok háborúja rajongói körében elterjedt egy pletyka, mely szerint Lucas azért sietett a DVD-változat kiadásával, mert féltékeny volt a Tolkien-trilógia sikerére. Jackson egy rövid interjú során dicsérő szavakkal beszél az eredeti trilógiáról, s elmondja, mennyire inspirálta őt Lucas műve a számtalan Oscar-díjat besöprő A Gyűrűk Ura-filmek készítése során.

A jó hírek ellenére azonban számtalan rajongó fejezte ki rosszallását, amiért Lucas soha nem adta ki az eredeti változatokat, hiszen már az 1997-es verziók is tartalmaztak digitális változtatásokat, amelyekből sokkal több található a DVD-kiadáson.