Vágólapra másolva!
A Csillagok háborúja alkotója a lassan elkészülő harmadik, illetve hetedik, nyolcadik és kilencedik epizódokról is beszélt egy a napokban adott interjú során.
Vágólapra másolva!

A sci-fi klasszikus három eredeti része - sorrendben a negyedik, ötödik és hatodik epizód - végre megjelent a DVD-piacon is, így a rajongók már digitális formában is élvezhetik kedvenceik játékát. A négy lemezből álló készlet számos meglepetést tartogat, többek között néhány számítógép segítségével felújított képkockát is, mint ahogyan arról már olvashattak az [origo] filmklub oldalain is.

A piros betűs esemény kapcsán a rendező-producer nyilatkozott a brit Empire magazinnak, ahol tagadta, hogy a korábban felröppent pletykák szerint megrendezné a VII., VIII., és IX. epizódokat. A különös híresztelések szerint A Jedi visszatér után játszódó részekben Luke, Han Solo és Leia hercegnő további kalandjait láthatták volna a rajongók.

"Nem lesznek további részek" - mondta Lucas a deauville-i filmfesztiválon. "Soha nem is volt szó ilyesmiről. A történetet már eredetileg is hat részre osztottam, s volt még egy pár ötletem, amelyet beleírtam az első három epizódba. Több nincs ebben a történetben."

Itt kell megjegyezni, hogy két évvel A Jedi visszatér után készült egy kevésbé ismert, ám a Star Wars-univerzumhoz kötődő alkotás, a Harc az Endor bolygóért című tévéfilm Warwick Davis főszereplésével, aki A Jedi visszatér-hez hasonlóan ebben is Wicketet, az ewokot játssza. A mackószerű lények által benépesített erdőplanétán játszódó kalandfilmről az alábbiakat közölte velünk Wittinger György, hazánk egyik legnagyobb Star Wars-rajongója:

"Kedves fantasy-hangulatú vasárnapi matiné-mozi George Lucas ötlete nyomán, amely inkább áll rokonságban a Willow-val meg a Vörös Szonjá-val, mint a Star Wars-filmekkel. De a rajongóknak kötelező darab."

A DVD-k sajtóbemutatóján Lucas ezenkívül beszélt a jövő májusban bemutatásra kerülő, Revenge Of The Sith című harmadik epizódról is.

"Nagyon jól haladunk" - osztotta meg a sajtóval a forgatás kulisszatitkait. "Két hetet töltöttünk Londonban, ahol végre szalagra került az utolsó jelenet is. Most az utómunkálatokra kell majd koncentrálnom, főként a vágásra. Az alapanyaggal nagyon elégedett vagyok, mert nagyon sötét és baljós hangulata van, hiszen mindenki meghal a végén. De ettől fog új értelmet kapni a másik öt epizód is."

Forrás: Lucasfilm
Han Solo szexire veszi a figurát

A héten felröppent hírek szerint azonban nem vesz részt a Revenge Of The Sith készítésében Gary Oldman, aki a gonosz Jedi-gyilkosnak, Grievous tábornoknak kölcsönözte volna a hangját. Az ő helyét az utolsó pillanatban A Gyűrűk Ura-trilógiában Gimlit alakító John Rhys-Davies vette át.

A DVD-megjelenés kapcsán pedig fény derült néhány eleddig ismeretlen, exkluzív kulisszatitokra. Az extrákkal telezsúfolt korongok bemutatóján az eredeti epizódok szereplői és munkatársai meséltek a megjelent újságíróknak és tévéseknek. Az ő történeteikből kiderült, hogy annak idején a filmet forgalmazó 20th Century Fox vezetősége rosszallotta, hogy Han Solo hű társa, Chewbacca tulajdonképpen meztelenül jelent meg a filmvásznon. Yoda szerepeltetése kapcsán pedig felmerült, hogyan oldhatnák meg a több száz éves Jedi-mester megjelenését.

Forrás: Lucasfilm
Egy izgalmas jelenet A birodalom visszavág-ból

"Először nem tudtuk, hogy nézzen ki Yoda" - mondta az ötödik epizódot rendezőként jegyző Irvin Kershner. "Először azt gondoltuk, hogy legyen egy háromméteres, nagyszakállú óriás, de aztán ez nagyon klisészerűnek bizonyult. Szóba került a bábu alkalmazása is, de az nagyon kockázatosnak tűnt, aztán kétségbeesésünkben kitaláltuk, hogy egy jelmezbe öltöztetett, betanított majom játszhatná a szerepet, végül azonban a bábu mellett döntöttünk. Először furcsa volt, aztán rájöttünk, hogy számtalan lehetőség rejlik benne. Például Yodának nincsen arcjátéka, csak a szemeivel és a füleivel tudja kifejezni az érzéseit. Látták például mosolyogni az öreg mestert valaha is? Ugye, hogy nem!"