Vágólapra másolva!
A George Lucas második trilógiájának befejező darabját reklámozó előzetes legkorábban jövő hónapban kerülhet az amerikai mozikba. A türelmetlen rajongók azonban már kiszivárogtatták az első képkockákon látható eseményeket.
Vágólapra másolva!

A fanatikus rajongók szerint az új, mintegy 100 másodperces előzetes az Obi-Wan Kenobit alakító néhai Sir Alec Guinness hangjával kezdődik, egészen pontosan azzal a monológgal, amelyet a Csillagok háborújá-ban mondott el az ifjú Luke Skywalkernek a Jedikről, az igazság védelmezőiről. Ezalatt az eddig bemutatott epizódokból láthatnak részleteket a nézők.

A negyvenedik másodperc környékén jelenik meg az ifjú Anakin arca, aki sötét csuklyát visel, és gonosz arckifejezéssel néz a kamerába. Ezután kitörő vulkánok sorozata látszik, amelyeket rákszerű teremtmények népesítenek be. Eközben a háttérben Darth Vader gépies légzése hallatszik.

Ezután egy rövid párbeszéd hallható Darth Sidious és Darth Vader között. A tömör dialógusban Sidious felszólítja "Lord Vadert", hogy emelkedjen fel. Ezután következik a legfontosabb része az előzetesnek. Anakin, immár Vader teljes ruházatában egy műtőasztalon fekszik, amelyhez hozzá van láncolva. Az asztal lassan elfordul, s közel álló helyzetbe forgatja a Hayden Christensen által alakított bukott Jedit. Ezt egy gyors képsorozat követi, amelyeken többek között Padmé látható Leia hercegnő ismerős hajcsigáival, illetve egy tucatnyi wookie valamiféle repülő alkalmatosságon. A birodalmiak TIE-vadászainak, illetve a lázadók X-szárnyúinak elődei is megjelennek, majd a "The Saga Is Complete" - A saga beteljesedett felirat látható.

A zenei aláfestést teljes egészében korábbi Csillagok háborúja epizódokból vágták össze, köztük felismerhető Darth Vader témája is. Az értesülések szerint a sötét nagyúr hangja nagyon hasonlít az eredetihez, ám nem teljesen olyan. Ezt a rajongók azzal magyarázták, hogy a fiatalabb Anakin hangja bizonyára másképp hallatszik a maszk alól, mint az öregé.

Az amerikai rajongók spekulációi szerint a LucasFilm legkorábban a hónap végén vetíti majd le a 2005 májusában bemutatásra kerülő Revenge of the Sith előzetesét az amerikai mozikban. A találgatások alapján a legvalószínűbb, hogy a The Incredibles című egész estés animációs film elé kerül majd a trailer. A Szuper haver című rajzfilmet is jegyző Brad Bird alkotásához olyan sztárok kölcsönözték a hangjukat mint Samuel L. Jackson, Holly Hunter és Jason Lee.

A szuperhős-familíáról szóló animált vígjátékot november 24-én vetíti az [origo] filmklub is. Ha szeretné megtekinteni a Némó nyomában készítőinek legújabb alkotását és - ha George Lucas is úgy akarja - a Revenge of the Sith előzetesét, november 3-tól már pályázhat is a filmklub ingyenjegyeire.