Vágólapra másolva!
A hivatalos Csillagok háborúja hírlevélből kiderül, hogy a jövő év májusában bemutatásra kerülő harmadik epizódban Amidala hercegnő áldott állapota ellenére továbbra is számos extrém ruhakölteményben jelenik majd meg a vásznon.
Vágólapra másolva!

A Sithek bosszúja címet viselő harmadik epizódban központi szerep jut az Anakinnal közös gyermekeit - Luke-ot és Leiát - váró Amidala hercegnőnek. A ruhatervezőknek azonban komoly feladatot jelentett, hogy mibe öltöztessék a leendő kismamát, akinek a történet háttereként szolgáló kaotikus időkben, a galaxis egyik vezetőjeként titkolnia kell terhességét. Az öltözékeknek azonban illeszkedniük kellett a hercegnő által az első és a második epizódban használt különleges ruhatárához.

"Amidala összesen tizenkét ruhát visel a film során" - nyilatkozta Trisha Biggar jelmeztervező. "Először kevesebbre gondoltunk de aztán, mint eddig mindig, a végére kiderült, hogy többre lesz szükségünk."

A hírlevél szerint a harmadik epizódban Amidalát először akkor láthatják a rajongók, amikor a Coruscant bolygón várja férje, Anakin hazatérését. Az esküvőről nem tud senki, az a legteljesebb titokban köttetett meg.

"Az első jelenet, amelyben megjelenik, meglehetősen titokzatos, ugyanis Amidala egy oszlop mögött rejtőzik, miközben Anakin Bail Organa szenátorral beszél" - mesélte Biggar. "Ennél a snittnél egy olyan sötét színű ruhát akartam használni, amely lehetővé teszi, hogy a hercegnő beleolvadjon a sötétbe, de amint kilép a fényre, a ruha valósággal életre kel. Egy olyan bársonyköpenyt szerettem volna tervezni neki, amely valósággal elnyeli őt. Ebben először nem is látszik, hogy gyermeket vár. Azonban elég egy mozdulat, és láthatóvá válik a hercegnő áldott állapota - természetesen, ha ő is úgy akarja."