Vágólapra másolva!
George Lucas azt üzeni a rajongóknak, hogy moziba menet nyugodtan hagyják otthon a fénykardokat, de ne feledkezzenek meg a papír zsebkendőről, ha elindulnak megnézni A Sith-ek bosszúját, ugyanis a Titanichoz fogható, könnyfacsaró szerelmi történetre számíthatnak.
Vágólapra másolva!

"Ez a film nem olyan, mint az előzőek voltak. Sokkal érzelmesebb" - állítja a rendező a régi és az új trilógiát összekötő A Sith-ek bosszújá-ról, amely május 19-én érkezik a magyar mozikba.

"Úgy jellemezhetném, hogy ez lesz a Titanic az űrben. Igazi torokszorító film készült, egyelőre nem is tudjuk elképzelni, hogy fogadja majd a közönség" - jósolta Lucas a ShoWest gyűlésen, a mozitulajdonosok nagyszabású amerikai összejövetelén.

Se Lucas, se a nemrég nyilvánosságra került előzetes nem árult el túl sokat a könnyfakasztó szerelmi szálról, de ha hihetünk a rendezőnek, akkor legalábbis szíveknek kell megszakadniuk a filmben, ha utol akarják érni a Titanic-ot, amely elérte, hogy nézők milliói zokogják végig a süllyedő óceánjáró balsors sújtotta szerelmespárjának szomorú történetét.

Régóta tudni lehet, hogy a közönséget megríkató szerelem jótékony hatással van a nézettségi mutatókra is. A Titanic például minden idők legsikeresebb filme lett, összesen 1,8 milliárd dollárért keltek el rá jegyek világszerte, és ezzel az eredménnyel jócskán maga mögé utasította a második helyezettet.

Szerelem ide vagy oda, a Star Wars-filmek idáig sem szerepeltek rosszul a mozipénztáraknál, a Csillagok háborúja epizódjai anyagi szempontból is a világelsők között vannak, pedig nem teng túl bennük a romantikus érzelem. A Sith-ek bosszújá-ban viszont Anakin Skywalker átáll a sötét oldalra, emiatt tragikus fordulatot vesz szerelme Padme Amidalával.

Május 3-án dobja piacra a Sony Classical A Sith-ek bosszúja filmzenéjét. Megtalálható a lemezen az ötszörös Oscar-díjas John Williams, a Star Wars állandó zeneszerzőjének új szerzeménye, és a gyűjtők egy exkluzív, 70 perces Star Wars - A Musical Journey DVD-nek is örülhetnek. A muzsikát ugyanaz a Londoni Szimfonikus Zenekar adja elő, amely csaknem harminc éve az eredeti zenét is megszólaltatta.