Vágólapra másolva!
Ewan McGregor, a Csillagok háborúja III. részének, A sithek bosszújának bemutatója kapcsán előre figyelmeztette a Star Wars-rajongókat, hogy ne kérjenek tőle a filmmel kapcsolatban autogramokat színházi fellépésein. A sithek bosszúja külföldön már megjelent könyv alakban, úton a különleges filmzene, a londoni rajongók pedig igazi meglepetésre számíthatnak. Star Wars-rövidhíreink következnek.
Vágólapra másolva!

Először egy pikáns hír: a legnagyobb nemzetközi rajongói oldal értesülései szerint Bai Ling (őt a Filmklub olvasói már jól ismerhetik berlini tudósításainkból) szerepelni fog a Playboy júniusi számában a tengerentúlon. A kínai származású színésznő egy Bana Breemu nevű szenátort alakít a harmadik részben.

Ewan McGregor júniustól játszik az eredetileg 1955-ben bemutatott, Guys and Dolls című musicalben a londoni Piccadilly Theatre-ben. Mivel a darabot körülbelül 12 nappal A sithek bosszúja premierje után mutatják be, a skót szívtipró előre megkérte a Star Wars-rajongókat, hogy ne keressék fel autogramokért a színház hátsó bejáratánál. "Már jó előre elhatároztam, hogy nem írok alá Star Wars-relikviákat a művészbejárónál. Szívesen aláírom a programfüzeteket meg ilyesmiket. De ha elkezdeném a Star Wars-dolgokat is, hamar rémálommá válna a helyzet. Az történne, hogy a profi autogramvadászok elriasztanák azokat az embereket, akik a Guys and Dolls miatt jönnek a színházba, és alá szeretnék íratni a programfüzetüket. Nem szeretném ezt végigjátszani, úgyhogy inkább semmilyen Star Wars-cuccot nem írok alá."

Eközben az Egyesült Államokban már megjelent A sithek bosszúja regényváltozata, amely egy nappal a megjelenése után rögtön az eladási listák élére ugrott. A könyvet George Lucas forgatókönyve alapján Matthew Stover írta, aki már nem első alkalommal ír Star Wars-témájú könyvet. A starwars.hu információi szerint a könyv április 25-étől, azaz jövő hét hétfőtől kapható a hazai könyvesboltokban.

Egyre több hír szól a különböző országokban rendezett bemutatókról is. A londoni Leicester Square-en például Lucas igazi meglepetéssel várja a rajongókat. A happening keretében május 16-án, A sithek bosszúja után egy órával levetítik a film eddig elkészült öt részét is. A tervek szerint a 20th Century Fox speciális rendezvényén a rajongók egy speciális 50 fontos jeggyel belépést nyernek a téren található 3 moziba is, ahol további részeket vetítik, és persze a világpremier előtt három nappal nézhetik meg a filmet. A George Lucas bevezetőjével induló eseményen rohamosztagosok fogják ellenőrizni a rendet, ki lesz állítva egy életnagyságú X-szárnyú is, és a Royal Philharmonic Orchestra szolgáltatja az élő zenét.

Forrás: InterCom

A sithek bosszúja filmzenéje, ami már vagy egy hete kering a neten, május 3-ától kapható az Egyesült Államokban. A többszörös Oscar-díjas John Williams a hírek szerint ezúttal bátrabban nyúlt a régi trilógia zenei motívumaihoz, hiszen ez a film lesz a kapocs a régi és az új részek között. A filmzene "slágere", a Battle of the Heroes igazi epikus darab, tragikus fúvósokkal és kórussal. A CD több verzióban is meg fog jelenni, az egyik igazi csemegének tűnik, ugyanis egy bónusz DVD-korongot is találhatunk majd mellette. Az összesen 70 percnyi videoanyagot tartalmazó lemez egyfajta zenei utazás a Star Wars-filmeken át, melynek 16 fejezetét Ian McDiarmid (Palpatine) konferálja fel, és az egyes filmekből összevágott, videoklipszerű filmecskékből áll.

Érdekesség még, hogy a filmzenéhez tartozik majd egy csak az iTunesról letölthető ráadásszám is, ami nem szerepel a boltban kapható lemezeken.

Wittinger György