Vágólapra másolva!
Bár a május 19-i premier messze van, a Lucas-saga rajongói újabb titkok birtokába juthatnak egy átfogó interjú és természetesen az internet segítségével. Ezenkívül tavasszal egy új előzetes is érkezik a mozikba.
Vágólapra másolva!

Az Empire magazin márciusi számában Rick McCallum producer rántja le a leplet egy sor exkluzív kulisszatitokról A Sithek bosszújá-val kapcsolatban. A hivatalos Csillagok háborúja weboldalon pedig közzétették a feliratot, amely tradicionálisan minden rész elején végigfut a vásznon, röviden összefoglalva a történet addigi alakulását. Az úgynevezett "crawl" szöveget önök már rögtön magyarul olvashatják állandó Star Wars-szakértőnk, Wittinger György fordításában:

Háború tombol. A Köztársaságot
a könyörtelen Sith nagyúr, Dooku gróf
támadásai morzsolják szét.
Mindkét oldalon hősök küzdenek.
A Gonosz mindenütt jelen van.

Az ördögi droidvezér, Grievous tábornok,
egy meglepetésszerű hadmozdulattal
betört egészen a Köztársaság fővárosáig,
és elrabolta a Galaktikus Szenátus vezetőjét,
Palpatine kancellárt.

Miközben a Szeparatisták droidserege
értékes túszukkal a kezükben megpróbál
elszökni az ostrom alatt álló fővárosból,
két Jedi-lovag kétségbeesett kísérletet tesz
a foglyul ejtett Kancellár kiszabadítására....

A két Jedi-lovag természetesen a Hayden Christensen által életre keltett Anakin Skywalker és az Ewan McGregor által alakított Obi-Wan Kenobi, akik A Gyűrűk Urá-ból is ismert Christopher Lee által játszott Dooku grófot és a Jedik vesztére törő droid-sereg vezetőjét, Grievous tábornokot üldözik. A Sithek bosszúja egy grandiózus űrbéli csatajelenettel indul, ahol a két főhős a kilométeres hosszúságú űrhajók között manőverezve próbál eljutni a fogva tartott kancellár tartózkodási helyére, ahol természetesen csapda várja őket.

George Lucas, aki legendásan kényes a filmjeiből kiszivárgó információkra, azért jelentette meg a crawl szöveget, mert a legnagyobb titok - Anakin Darth Vaderré változik - már eleve tudott volt, viszont a Dexter laboratóriumá-t is jegyző Genndy Tartakovsky által rendezett Clone Wars című animációs sorozat befejező szériája nagyjából ezt a nyitószöveget dolgozza fel. Az ötször tizenkét perces epizódokat márciustól lehet megtekinteni az interneten, illetve a Cartoon Network műsorán.

A Sithek bosszúja következő trailere március 11-től lesz látható az amerikai mozikban. Az előzetest állítólag a Robotok című animációs film előtt láthatja majd a közönség, melynek főszereplője Ewan McGregor hangján szólal meg az eredeti változatban. A film előző előzetesét is egy animációs filmhez, A hihetetlen család-hoz csatolták.