A Mátrix alkotói ismét összeálltak, hogy elkészítsék Alan Moore V is for Vendetta című díjnyertes képregényének filmváltozatát. A főszerepben valószínűleg Natalie Portmant láthatjuk majd.

A Lépj közel! című filmért nemrég Golden Globe-díjra jelölt Natalie Portman tárgyal a V is for Vendetta című képregény-adaptáció főszerepének elvállalásáról. A Warner Bros stúdiónál készülő film producerei a Mátrix-trilógiát rendezőként jegyző Wachowski fivérek, valamint Joel Silver lesznek.

A film alapjául Alan Moore azonos című, Eagle-díjat nyert képregénye szolgál, az akciódús forgatókönyvet a Mátrix-trilógia írói készítették. James McTeigue, aki segédrendezőként régóta dolgozik velük, ezzel a filmmel fog debütálni rendezőként.

A V is for Vendetta egy lehetséges jövőben játszódik, ahol Németország nyerte a második világháborút, és Nagy-Britanniából fasiszta állam lett. A V néven ismert terrorista szabaságharcos gerillaharcba kezd azok ellen, akik megadták magukat a rendszernek. Megment - vagy inkább elrabol - egy fiatal nőt a titkosrendőrségtől, aki csatlakozik hozzá a magányos küzdelemben.

McTeigue segédrendezőként dolgozott a Csillagok háborúja harmadik részénél, A Sithek bosszújá-nál is, ahol együtt forgatott az Amidalát alakító Natalie Portmannel. A színésznő nemrég a kritikusok által fölmagasztalt Garden State című vígjátékban játszott.

Mielőtt elkezdődhetne a V is for Vendetta forgatása Berlinben, Portmannak előbb be kell fejeznie a munkát az izraeli rendező, Amos Gitai Free Zone című filmjében. A stúdióhoz közel álló források szerint azonban már március első hetére tervezik a forgatás megkezdését, a bemutató pedig 2005 őszére várható.