Vágólapra másolva!
Bolygószerte május 19-én mutatják be a Csillagok háborúja-sorozat utolsó darabját. Most azonban kivételes lehetőséged adódik, hogy még a világpremier előtt, május 18-án megnézhesd A sithek bosszúját. Játssz velünk, és ha az Erő is veled lesz, mindenkinél hamarabb tűnhetnek fel szemeid előtt a sorok: "Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...".
Vágólapra másolva!

Zavar keletkezett az Erőben.
Próbálkozz újra!

Anakin Skywalker kalandjai folytatódnak. Ez első részben tanúi lehettünk, hogy a jóravaló kisfiú két jedilovaggal és Padmé Amidalával való véletlen (vagy inkább az erőnek köszönhető) találkozása után felszabadult a rabszolgaságból, és a Coruscantra utazott, hogy a Jediakadémia tanulója lehessen. Bár a jedik tanácsa ezt eleinte ellenezte, később mégis megkezdhette kiképzését. A naboo-i csata azonban már csak apró győzelem volt a Köztársaság számára, hiszen Palpatine szenátor mesterkedései sikeresnek bizonyultak, és megszerezte a Galaktikus Szenátus főkancellári címét.

A második epizódban Anakin hosszú idő után először találkozott Padméval, és szenvedélyes szerelem szövődött közöttük, holott ez tiltott a jediknek. Eközben Obi-Wan Kenobi egy titokzatos fejvadász nyomait követve felfedezte, hogy hatalmas klónhadsereg készült a Köztársaság számára. Bár senki nem tudta, ki is rendelte meg őket, épp kapóra jöttek a szeparatisták droidhadserege elleni csatában. A válságos helyzetet kihasználva Palpatine kancellár teljhatalomra tett szert, a jeditanács feje, Yoda bejelentette, hogy kitört a Klónháború, és Anakin titokban összeházasodott Padméval.

A most bemutatásra kerülő harmadik epizódból megtudhatjuk, miként végződik a Klónháború, hogyan mutatja ki foga fehérjét Palpatine kancellár, mit történik a jedikkel és Padméval, kiderül, hogyan születik meg Luke és Leia, és legvégül az is, amire mindenki több évtizede kíváncsi: hogyan válik Anakinből Darth Vader, a galaxis rettegett sith-lovagja.

George Lucas minden eddiginél látványosabb űrcsatákat és fénykardpárbajokat ígér, és a régi trilógiához közvetlenül csatlakozva a klasszikus filmek hangulatából is ízelítőt kapunk. A galaxis háborúban áll, a hősök elesnek, és a legtragikusabb hangvételűnek kikiáltott Csillagok háborúja-rész megismerteti velünk az előtrilógia főszereplőinek szomorú sorsát is.