A sithek ezen a hétvégén is hozták a formájukat, és gond nélkül maguk mögé utasították két veszélyesnek kikiáltott versenytársukat, a Madagaszkár-t és a The Longest Yard című Adam Sandler-filmet. A mozitulajdonosok mégse örülhetnek szívből, mivel Hollywood még a Star Wars segítségével sem tudott kilábalni a hosszúra nyúlt nézettségi válságból.

Az Emlékezés napja miatt négynaposra nyúlt hosszú hétvége végén 70,8 millió dollárnyi bevételt könyvelhetett el a Star Wars utolsó epizódja. Második helyen debütált a Madagaszkár animációs kalandfilm 61 millió dollárral, a dobogó alsó fokára pedig Adam Sandlar börtönfocis remake-je, az 1974-es eredeti alapján készült The Longest Yard kapaszkodott fel a maga 60 milliójával.

A tizenkét legnézettebb film együttesen 225,5 millió dollárra tett szert Amerikában, ami ugyan soknak tűnik, de a bevétel mégis alatta maradt a tavalyi Emlékezés napja hétvégéjének, amikor a Shrek 2-nek és a Holnapután-nak volt a bemutatója. Ez volt a mozitulajdonosok 14. fekete hétvégéje.

"Egyfelől 14 ilyen hét már tényleg rettenetes pangás" - ismerte el Paul Dergarabedian, a nézettségi adatokat vizsgáló Exhibitor Relations elnöke. "De másfelől optimista vagyok, mert ezen a hétvégén bebizonyosodott, hogy a megfelelő filmekkel még mindig tömegeket lehet a moziba csalogatni."

"Nehezebb manapság felkelteni az emberek érdeklődését, és a Star Wars-t kivéve a seregnyi  idén bemutatott film, valamint azok, amik most debütáltak, nem ösztönözték arra az embereket, hogy elmenjenek a moziba."

A Star Wars utolsó epizódja a bemutatóját követő első 12 napban 272,1 millió dollárt hozott Amerikában, így valószínűleg könnyen túlszárnyallja majd elődjét, A klónok támadásá-t, amelyre összesen 310 millióért keltek el jegyek.

A 20th Century Fox terjesztési vezetője, Bruce Snyder szerint A sithek bosszúja még utolérheti a Baljós árnyak-at is, amely 431 milliót gyűjtött be. Mindkét korábbi előzményfilm csak 200 milliós bevétel körül tartott az első 12 napja után.

Amíg a Titanic elképesztő sikeréhez nagyban  hozzájárult, hogy a tinilányok számára szinte napi programmá vált a film megnézése, addig A sithek bosszújá-ra a fiatal férfiak vesznek nagy lelkesedésükben újra és újra mozijegyet.

"Nagyon sok srác van, akik máris négyszer vagy ötször látták a filmet" - mondta Bruce Snyder.

Az egész világot tekinte A sithek bosszúja összbevételemár 4,4 millióval túllépte az 500 millió dolláros álomhatárt. Magyarországon alábbhagyott a Star Wars-láz, a budapesti adatok alapján A sithek bosszúja nézettsége sokkal jobban visszaesett a második hétvégére, mint elődjeié, és csupán 56 076-en vásároltak rá jegyet.